to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 15.03.2016

Διεθνή

Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Βερολίνο - Εγκληματική και όχι τρομοκρατική επίθεση λένε οι αρχές

Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου σκοτώθηκε από έκρηξη μηχανισμού σήμερα το πρωί στο κέντρο του Βερολίνου που δεν προκάλεσε άλλα θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία εκτιμά ότι δεν πρόκειται για "τρομοκρατική" πράξη και προκρίνει την εγκληματική ενέργεια.


"Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη για τρομοκρατική προέλευση" όσον αφορά την έκρηξη, ανάφερε η βερολινέζικη αστυνομία στο Twitter, λέγοντας πως ο νεκρός είναι ένας άνδρας 43 χρονών.

"Εκκινούμε από την αρχή πως πρόκειται για ανθρωποκτονία", δήλωσε εξάλλου στην εφημερίδα Tagesspiegel, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της πρωτεύουσας, ο Μάρτιν Στέλτνερ, προσανατολίζοντας προς την εκδοχή ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Η ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας Berliner Morgenpost, χωρίς να επικαλείται πηγές, έκανε λόγο για ενδεχόμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εγκληματικών κύκλων στους οποίους εμπλέκονται συμμορίες μοτοσικλετιστών ή η ρωσική μαφία. Η ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel ανέφερε πως ο νεκρός ήταν γνωστός στην αστυνομία για υπόθεση ναρκωτικών.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου σκοτώθηκε από την πυροδότηση εκρηκτικού φορτίου που βρισκόταν "εντός ή επί του αυτοκινήτου", ένα στέισον βάγκον Φολγκσβάγκεν.

Η αστυνομία του Βερολίνου ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία του αυτοκινήτου που δεν έχει πια τζάμια και μοιάζει βουλιαγμένο στο μπροστινό μέρος και στη σκεπή. Δεν ήταν διαλυμένο όπως θα μπορούσε να είναι ένα όχημα έπειτα από μια ισχυρή έκρηξη.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας), στην πρωινή ώρα αιχμής, σε έναν δρόμο της καλής συνοικίας Σαρλότενμπουργκ, στο δυτικό Βερολίνο, κοντά στο κτίριο της Deutsche Oper.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο και αρχικά ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρα, μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχαν άλλα εκρηκτικά μέσα στο αυτοκίνητο.

Γύρω στις 11:30 (12:30 ώρα Ελλάδας) η αστυνομία ανακοίνωσε στο Twitter πως οι πυροτεχνουργοί είχαν ολοκληρώσει την εργασία τους. "Το όχημα δεν παρουσιάζει πλέον κανέναν κίνδυνο".


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)