to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 11.12.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Έκρηξη Κ. Μπάρκα για το «τι Λαμπεντούζα, τι Ελληνικό και Μυτιλήνη» του Μ. Βαρβιτσιώτη

«Λαϊκίζετε στις ψυχές από παιδάκια που πνίγονται στη θάλασσα ... Η κατάντια της ΝΔ φτάνει εκεί» είπε ο Κ. Μπάρκας στον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη «στον αέρα» του Mega.


Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Παρασκευής και σε συζήτηση για το προσφυγικό, ο κ.Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «περίεργο να φεύγει ο Μαροκινός από ... τις δυτικές ακτές της Μεσογείου ... για να φτάσει στα τουρκικά παράλια, να περάσει στην Ευρώπη. Μέχρι πέρυσι γιατί περνούσε στην Ιταλία;» αναρρωτήθηκε.

«Γιατί τους πνίγουνε, οι Ιταλοί τους πνίγουνε, το ξέρετε πάρα πολύ καλά», αντέτεινε ο κ.Μπάρκας με τον βουλετή της ΝΔ αντί απάντησης να συστήνει στον συνάδελφό του του ΣΥΡΙΖΑ να είναι «πολύ φειδωλός στο σχολιασμό ... ιδιαίτερα για ξέρες χώρες και μάλιστα εταίρους».

Μάλιστα, σε νέα ερώτηση του κ.Μπάρκα «την Λαμπεντούζα την ξέρετε», ο κ.Βαρβιτσιώτης την συνέκρινε με χώρους στην Ελλάδα: «Στην Λαμπεντούζα συνέβαινε ό,τι συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό, ό,τι συμβαίνει στη Μυτιλήνη», προκαλώντας την αντίδραση του κ.Μπάρκα: «στη Λαμπεντούζα έχει πνιγεί κόσμος».

«Και στο Αιγαίο πνίγεται κόσμος, κάθε μέρα. Με την πολιτική σας δεν προστατεύσατε ανθρώπινες ζωές, είναι ψέμα αυτό. 3.500 άνθρωποι, εκ των οποίων εκατοντάδες μικρά παιδιά έχουν πνιγεί από την πολιτική σας, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, του "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"», επέμεινε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

«Από τη δική μας πολιτική; Είναι κρίμα, πραγματικά λυπάμαι για το γεγονός ότι λαϊκίζετε στις ψυχές από παιδάκια που πνίγονται στη θάλασσα. Λαϊκίζετε, είναι κρίμα πραγματικά. Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας φτάνει εκεί», εξερράγη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να ακολουθήσει ένταση.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης προσπάθησε να εμπλέξει στην συζήτηση και την... Μέρκελ, εκτιμώντας ότι «θα πληρώσει ακριβά» την ίδια πολιτική ανοιχτών συνόρων για τους πρόσφυγες...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)