to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευρωπαίοι Πράσινοι στην Αθήνα: Προβληματισμός για εξορύξεις, πράσινο, μετακινήσεις και Ελληνικό

Επίσης μεταξύ άλλων ζήτησαν αναβάθμιση των δημόσιων μέσων μεταφοράς ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους και για τον τρόπο αξιοποίησης του Ελληνικού.


Προβληματισμό για την πολιτική που αφορά τις εξορύξεις και τη μη εξαίρεση από αυτές περιοχών του δικτύου Natura 2000, διατύπωσαν εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πρασίνων, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα. Επιπλέον, η συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πράσινων, Monica Frassoni, και η γγ της ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βούλα Τσέτση, καθώς και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Ευρωπαίων Πράσινων, Evelyne Huytebroeck, ζήτησαν αναβάθμιση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και τη στήριξη εναλλακτικών μέσων μετακίνησης στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας. Τέλος, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και για τον τρόπο αξιοποίησης του Ελληνικού.

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων Πράσινων, συνοδευόμενες από τον συντονιστή των Οικολόγων Πράσινων, Μανώλη Βέμη, συναντήθηκαν με τον γγ του ΥΠΕΝ, Κωνσταντίνο Αραβώση, και ενημερώθηκαν για τις θέσεις του υπουργείου σχετικά με την αντιμετώπιση φλεγόντων ζητημάτων, όπως η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, η κλιματική κρίση και η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που σχετίζονται με την αειφορική ανάπτυξη και τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας στη μετά λιγνίτη εποχή.

Η διήμερη επίσκεψη των Ευρωπαίων Πράσινων ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση «Educartoon-Η Γελοιογραφία στην Εκπαίδευση», κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέματα «Προσφυγοποίηση - Mιλώντας στη σχολική τάξη για τους πρόσφυγες με τη γλώσσα της ποίησης και την ανατροπή της γελοιογραφίας», «Made in Europe - Προβλήματα και προβληματισμοί σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης» και «Περιβαλλοντική εκπαίδευση - Από τις πυρκαγιές μέχρι την κλιματική αλλαγή και από την ευαισθητοποίηση στη δράση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)