to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:20 | 11.09.2017

Πολιτική

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι σε ρόλο «εκπροσώπου» της Eldorado Gold

Με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, καθώς και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επιτίθενται στην κυβέρνηση, «εκπροσωπώντας» τον καναδικό όμιλο


Επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Eldorado Gold εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμευόμενος πως ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, θα βάλει τέλος σε τέτοιες πρακτικές και πως οι εργαζόμενοι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους. 

«Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. 1200 εργαζόμενοι της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός οδηγούνται στην ανεργία. Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει τελικά τις εργασίες της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η κυβέρνηση, με τον γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας» πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, όλα όσα γίνονται στέλνουν ένα εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές. «Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων. Καλώ την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλλει τη στάση της» σημείωσε. 

«Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους. Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει επιτέλους μία χώρα φιλική προς τις επενδύσεις» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ανακοίνωση της ELDORADO GOLD πως αποχωρεί από τη χώρα μας εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «από το στόμα του κ. Τσίπρα το Σαββατοκύριακο -και έχει σχέση, με τις επενδύσεις- ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν οι λέξεις».

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως τα λόγια του κ. Τσίπρα δεν έχουν πολιτικό βάρος ποτέ δεν έχει κρατήσει καμία από τις υποσχέσεις του. Έκανε λόγο για «επενδυτικό κρεσέντο του κ. Τσίπρα, για επενδύσεις που θα σάρωναν τη χώρα, και έρχεται πριν "αλέκτωρ λαλήσει τρις", η ΕLDORADO COLD, με πάνω από 1.100 εργαζόμενους, φορολογία η οποία πληρώνει έξοδα του ελληνικού κράτους, περιβαλλοντικά έργα κ.λ.π. να πει ότι αναστέλλει τις εργασίες της κι αποχωρεί».

Πρόσθεσε πως, παράλληλα, υπάρχει και το νέο μπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό για λόγους αρχαιολογικούς εκφράζοντας την εκτίμηση πως αργά ή γρήγορα, θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα. Μάλιστα, υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψή του 10 μέρες πριν την ΔΕΘ, παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς, τα επιμελητήρια, συναντήθηκε με τους εργαζομένους, και μίλησε για μια επιχείρηση, η οποία δίνει καθαρό, επενδυτικό πρόσημο.

«Εμείς στηρίζουμε καθαρά και χωρίς αστερίσκους, μια επένδυση που φέρνει έσοδα στο ελληνικό κράτος που φέρνει θέσεις εργασίας που μεγαλώνει το ΑΕΠ που δίνει δουλειές, για τους πολλούς» είπε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως εννοεί αυτά που λέει «α λά καρτ».

«Χαμογελάει στον κόσμο και λέει αυτά τα απίστευτα ψέματα τα οποία ακούσαμε το Σαββατοκύριακο. Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι έχουν σοβαρό πρόβλημα με την ιδιωτική οικονομία, με την ελεύθερη οικονομία με τις επενδύσεις και με όποιον τις φέρνει. Δεν μπορούν δεν ξέρουν και δεν θέλουν» είπε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι ο δημιουργός της γενιάς των 360 ευρώ.
 

«Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις εργασίες της στην Ελλάδα. 

«Δυόμιση χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Πριν αλέκτωρ λαλήσει… μια μεγάλη επιχείρηση κλείνει και το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ καταρρέει. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Ιδεοληψίες, μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα καταδικάζουν τη χώρα. Καλούμε την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Εμείς επιμένουμε στη γραμμή της ανάπτυξης και των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν εισόδημα και δουλειές στους Έλληνες και τις Ελληνίδες», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Στον αγιασμό άλλοι εύχονται καλή χρονιά και άλλοι να μην κλείσει η εταιρεία

Να δώσει άμεσα λύση η κυβέρνηση ώστε να μη ματαιωθεί η επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων , Γιώργος Καμίνης και υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Σε δηλώσεις του, μετά τον αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, στο 41ο Γυμνάσιο, στην πλατεία Αμερικής, όπου παρέστη νωρίς το πρωί, ο κ. Καμίνης επισήμανε τις επιπτώσεις που θα έχει η ματαίωση αυτής της μεγάλης επένδυσης, με την απώλεια μεταξύ άλλων εκατοντάδων θέσεων εργασίας. «Η περιοχή θα δοκιμαστεί πάρα πολύ σκληρά και γι αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει η κυβέρνηση αμέσως να φροντίσει η απόφαση αυτή της "Eldorado" να ανακληθεί. Δεν επιτρέπεται πια να αναλισκόμαστε σε διακηρύξεις και ευχολόγια για τις επενδύσεις, στην πράξη κρίνονται τα πράγματα και περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση», τόνισε ο κ. Καμίνης.
 
Στην ίδια γραμμή και το Ποτάμι
 
"Οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική. Τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα. Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά", ήταν η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, που κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)