to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 09.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Εκπαιδευτικοί: Μια αγωνιστική "καλημέρα" για τη νέα σχολική χρονιά

"Καλή σχολική χρονιά" από τους δρόμους θα ευχηθούν οι εκπαιδευτικοί. Αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, που καταστρέφει τη δημόσια δωρεάν παιδεία και εξοντώνει την κοινωνία.



Το κουδούνι που θα χτυπήσει φέτος θα βρει τους εκπαιδευτικούς να υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά στους δρόμους. Θα τους βρει να αγωνίζονται για τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσίου δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος, για τη μη περαιτέρω εξαθλίωση των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων τους. Θα τους βρει να μάχονται για να μη θυσιαστεί η παιδεία και η κοινωνία εν γένει στο βωμό του Μνημονίου.


Τη στιγμή που νέα επώδυνα μέτρα πρόκειται να ληφθούν από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που οι δαπάνες για την παιδεία πέφτουν κάτω από το 3% και οι διορισμοί εκπαιδευτικών, παρά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, είναι μόλις 225, τη στιγμή που οι μισθοί των εκπαιδευτικών (και όχι μόνο) υφίστανται νέες περικοπές και το ωράριο εργασίας τους αυξάνεται, αυτή τη στιγμή επιλέγουν δάσκαλοι και καθηγητές να αντιδράσουν. Η παραίτηση και η σιωπή, άλλωστε, δεν ταιριάζει σε σκεπτόμενους και αγωνιζόμενους ανθρώπους...


Συλλαλητήριο την Τετάρτη 12/09, στις 12:00, στα Προπύλαια


Διακηρύσσοντας πως  η παιδεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα και υπογραμμίζοντας πως "αν αφήσουμε τα σχολεία στα νύχια της αγοράς και των ιδιωτών δε θα φτωχύνει μόνο ο εκπαιδευτικός, θα φτωχύνει ο νους μας κι η χώρα", γιατί, "όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, κι όταν παίρνεις το βιβλίο και την εργασία από τη νέα γενιά την οδηγείς στον κοινωνικό Καιάδα", οι εκπαιδευτικοί καλούν σε συλλαλητήριο, αυτή την Τετάρτη 12/09, στις 12:00, στα Προπύλαια. Εξάλλου, για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων τους προκήρυξαν 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 5 μ.μ.) την ίδια μέρα.


"Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Βεβαίως. Είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι όπως παρουσιάζονται. Να ενωθούμε σαν μία γροθιά, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δώσουμε το χέρι στο διπλανό μας, να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Έτσι τα φαντάσματα κι ο φόβος θα εξαφανιστούν" , γράφουν σε ανοικτό γράμμα που απευθύνουν σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σε ολόκληρη την κοινωνία, που πλήττεται καθημερινά από τις μνημονιακές πολιτικές. Να είμαστε όλοι δίπλα τους!



Διαβάστε επιπλέον:  ΟΛΜΕ: Ανοιχτό γράμμα σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς
Μάθημα 1ο: Αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση του σχολείου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)