to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 23.11.2017

Κοινωνία

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για γιατρούς και νοσηλευτές των φυλακών από το υπ. Δικαιοσύνης

Με θέμα «Υπηρεσίες υγείας και ιατρική δεοντολογία στις φυλακές» ξεκίνησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τη συμμετοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των φυλακών.


Με θέμα «Υπηρεσίες υγείας και ιατρική δεοντολογία στις φυλακές» ξεκίνησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με τη συμμετοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των φυλακών.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας και στοχεύει στην επιμόρφωση του προσωπικού.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν ξένοι εμπειρογνώμονες, ειδικοί σε θέματα υγείας των κρατουμένων, άλλα και Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές με πολυετή προσφορά υπηρεσιών στους κρατούμενους, όπως επίσης νοσηλευτές και ειδικευμένοι ή αγροτικοί γιατροί και οδοντίατροι που ανήκουν στις δυνάμεις τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του υπουργείου Υγείας και υπηρετούν στις 33 φυλακές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου Δικαιοσύνης, η αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ανδρών και γυναικών που βρίσκονται στις φυλακές, «εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ένα ασφαλές περιβάλλον για κρατούμενους και εργαζόμενους, αλλά και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, μειώνοντας τον κίνδυνο μεταφοράς προβλημάτων υγείας από τις φυλακές στην κοινότητα».

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξαν από κοινού ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχιος Φυτράκης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γεώργιος Γιαννόπουλος, σηματοδοτώντας έτσι την κοινή προσπάθεια των δύο υπουργείων για την προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου στους κρατούμενους των ελληνικών φυλακών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)