to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:25 | 28.08.2018

Κοινωνία

Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ. για τον χαμό του πιλότου στη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Νεκρός εντοπίστηκε ο επισμηναγός κυβερνήτης Νικόλαος Βασιλείου του εκπαιδευτικού σκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη την Τρίτη ανάμεσα στην Σπάρτη και την Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.


Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, στις 8:50 πμ χτες και ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης προέβησαν σε εγκατάλειψή του.

Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν την σωρό του άτυχου επισμηναγού.

Aπό τις έρευνες

Οι δύο επισμηναγοί ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Βίντεο από το σημείο του συμβάντος, από το arcadia 93,8

Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

Για πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για τον χαμό του Ν. Βασιλείου: 


Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για τον άδικο χαμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα κοντά στη Σπάρτη:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του κυβερνήτη, επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πατέρα ανήλικων παιδιών, και στην Πολεμική Αεροπορία που έχασε έναν άξιο κι έμπειρο πιλότο, εν ώρα καθήκοντος».


«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Ν. Βασιλείου  που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.  Στην οικογένεια του εκλιπόντα εν ώρα καθήκοντος, και στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.», αναφέρει το μήνυμα του γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


«Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν ήρωα μας. Ο Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου προστίθεται στο Πάνθεον των ηρώων της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Νίκος θα συνεχίσει να μας προστατεύει "κάτω από τα φτερά του", όπως έκανε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.


«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την πατρίδα μας. Ένας Ίκαρος, ένας μαχητής του Αιγαίου, ο επισμηναγός Βασιλείου, "έφυγε" την ώρα τού καθήκοντος, υπέρ πίστεως και πατρίδος, μπαίνοντας πλέον στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκφράζουμε από κοινού τη βαθιά μας οδύνη και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του, στα δυό του παιδιά, και στην οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Νέας Ελληνικής Ορμής, (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα.


Tη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας».


Τη βαθιά θλίψη και οδύνη του για την απώλεια του κυβερνήτη του διθέσιου αεροσκάφουεξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον επισμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας Νικόλαο Βασιλείου που έπεσε πάνω στο καθήκον σήμερα το πρωί. Η σκέψη μας τώρα βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Θερμά συλλυπητήρια» αναφέρει στο μήνυμά του ο υπουργός.


Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη, καθώς επίσης και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)