to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 10.12.2013

Κοινωνία

ΕΚΠΑ: Να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 16 Δεκέμβρη ζητά η Σύγκλητος

Να ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 16 Δεκεμβρίου ζητεί η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ - Παρέμβαση της εισαγγελίας στα εσωτερικά ζητήματα του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων που ζητά να αποσταλούν τα πρακτικά συνεδρίασης στο... τμήμα Ασφάλειας του Πολιτεύματος (!)


Έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου απηύθυνε η Σύγκλητος του Ιδρύματος με απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε την Τρίτη ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΣΔΕΠ ζητά την ανάκληση της απόφασης παραπομπής του πρύτανη του Ιδρύματος Θ.Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

«Η ενέργεια της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη -που μετατρέπεται σε αποδιοπομπαίο τράγο- καταδικάζεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο από το σύνολο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, συνεπώς και από την ΠΟΣΔΕΠ, αφού χρησιμοποιείται προσωπικά από τον Υπουργό Παιδείας ως σωσίβια λέμβος για τη συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών του, οι οποίες προκύπτουν από την πλήρη αποτυχία του σε σειρά σημαντικών ζητημάτων στο χώρο ευθύνης του» αναφέρεται στην απόφαση.

Κατάληψη έως τις 16/12 αποφάσισαν οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών 

 

*****************

Δύο νέες 24ωρες απεργίες για Τρίτη και Τετάρτη αποφάσισε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ,  παρά την αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΔΠΤΕ). Τη συγκεκριμένη απόφαση του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ επικρίνει σφοδρότατα η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση. Την ίδια στιγμή η Απεργιακή Επιτροπή του ΕΚΠΑ καταγγέλλει πρωτοφανή παρέμβαση της δικαστικής εξουσίας στα εσωτερικά ζητήματα του Συλλόγου αφού με εισαγγελική παραγγελία ζητείται να σταλούν πρακτικά συνεδρίασης στο... 2ο Τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» στη ΓΑΔΑ!

Παρέμβαση από την ΑΔΕΔΥ και τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη ενάντια στην προσπάθεια διώξεων απεργών από την Αστυνομία και τη δικαστική εξουσία αποφασίστηκε για την Τετάρτη, 11/12, στις 09.00.

Χθες, Δευτέρα 9/12) ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνης, ζήτησε και έλαβε  προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα για τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας κ. Ιωαννίδης με αφορμή αναφορά του υπουργού Παιδείας, αλλά και ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου που του καταλόγιζε ευθύνες για την κατάσταση του Ιδρύματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)