to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:40 | 13.11.2012

Κοινωνία

Εκοψαν το ρεύμα από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας!

Εντονες αντιδράσεις καθώς το ΕΚΛ δεν έχει πια χρήματα


Έγινε τελικά και αυτό! Το ρεύμα έκοψε χθες το πρωί η ΔΕΗ από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, όχι βέβαια για να τους... εκδικηθεί για τις επανασυνδέσεις ρεύματος που κατά καιρούς έκαναν σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά γιατί οι ίδιοι δεν είχαν πληρώσει τον λογαριασμό!

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιήθηκε γύρω στις 8:30 το πρωί και ενώ οι υπάλληλοι και μέλη της Διοίκησης βρίσκονταν μέσα στο κτίριο και συνειδητοποίησαν ότι ξαφνικά φώτα, κομπιούτερ και αερόθερμα έσβησαν.

Έντονη υπήρξε αμέσως μετά η αντίδραση, καθώς μέλη του Δ.Σ. με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ε.Κ.Λ κ. Τάσο Τσιαπλέ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Καρδίτσης.

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου θα μας επισημάνει: «Καταγγέλλουμε τόσο τη ΔΕΗ, όσο και το υπουργείο Εργασίας, γιατί εμείς δεν παίρνουμε πλέον χρήματα για τις λειτουργικές μας ανάγκες από την επιχορήγηση της Εργατικής Εστίας. Βέβαια εμείς είχαμε στείλει και έγγραφο στη ΔΕΗ όπου περιγράφαμε την όλη κατάσταση, αλλά προφανώς δεν εισακουστήκαμε.

Το Εργατικό Κέντρο έχει απλήρωτους τους τρεις εργαζόμενους που απασχολεί, ενώ μας έχει κοπεί το φυσικό αέριο, αλλά και οι τρεις από τις τέσσερες γραμμές του ΟΤΕ που είχαμε!»

Τελικά το ρεύμα επανασυνδέθηκε από μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΛ που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ από όπου έλαβαν την υπόσχεση ότι θα υπάρξει παράταση μέχρις ότου σταλούν τα χρήματα στο Κέντρο.

Για το όλο θέμα σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

«Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που έκανε στο κτίριο του ΕΚΝΛ, παρ’ ότι είχε ενημερωθεί εγγράφως προ ημερών από τη Διοίκηση του ΕΚΝΛ, ότι αδυνατεί να πληρώσει την οφειλή για το ρεύμα, λόγω μη καταβολής ακόμα από τον ΟΑΕΔ, των λειτουργικών εξόδων του ΕΚΝΛ από 1.1.2012 μέχρι σήμερα.

Το ΕΚΝΛ παράλληλα προχώρησε στην επανασύνδεση του ρεύματος, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να δεχτεί τη διακοπή γιατί ο ΟΑΕΔ δεν στέλνει τα χρήματα.

Το ΕΚΝΛ αγωνίζεται και το έχει αποδείξει έμπρακτα, για να μην κόβεται το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα λόγω του ότι έχει οικονομική δυσκολία.

Ταυτόχρονα το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει για ακόμα μια φορά τον ΟΑΕΔ, και το Υπουργείο Εργασίας, για τη μη καταβολή των χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα του ΕΚΝΛ, που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι οι 3 εργαζόμενοι από τον περασμένο Μάρτη, να έχουν διακοπεί οι 3 από τις 4 τηλεφωνικές γραμμές και η παροχή φυσικού αερίου, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Δ.Σ του ΕΚΝΛ.

Αξιώνει την άμεση καταβολή όλων των χρημάτων από τον ΟΑΕΔ. Η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Πηγή: Ελευθερία Λάρισας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)