to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:18 | 09.05.2022

Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Ο ήλιος επέστρεψε» λέει ο Ν. Ανδρουλάκης, 170 χιλιάδες συμμετείχαν στην ψηφοφορία

«Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε» ανέφερε σε δήλωσή του μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής στο ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης - 170 χιλιάδες συμμετείχαν στην ψηφοφορία - Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου συμμετείχαν περίπου 270 χιλιάδες ψηφοφόροι στον α' γύρο.


Tην πλήρη ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε αργά το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, στις κάλπες προσήλθαν περίπου 170 χιλιάδες άνθρωποι - υπενθυμίζεται ότι ότι στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου συμμετείχαν περίπου 270 χιλιάδες στον α' γύρο, και 206 χιλιάδες ψηφοφόροι στον β' γύρο μεταξύ Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και γνωστοποίησε πως «οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που όπως φαίνεται θα είναι πια το επίσημο όνομα του κόμματος, τόνισε ότι «επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας τη διαφάνεια και την αξιοκρατία».

Επίσης, σημείωσε τη φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. «Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας», επισήμανε εκφράζοντας αισιοδοξία για τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες που έπονται. «Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπάχαλο» η ψηφοφορία του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά – Καταγγελίες για νοθεία και παραιτήσεις

Ωστόσο, δεν έλειψαν χθες οι καταγγελίες για παρατυπίες. Ετσι, στα Χανιά καταγγέλθηκε ότι «...διαπιστώθηκε ότι όποιο μέλος θέλει, πηγαίνει σε ένα εκλογικό κέντρο, λέει το όνομά του, το σημειώνουν και ψηφίζει. Την ίδια διαδικασία μπορεί να επαναλαμβάνει σε όλα τα εκλογικά κέντρα!», όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ. Με τις καταγγελίες να αυξάνονται, την παραίτησή του από την Εφορευτική Επιτροπή υπέβαλε ο Μανούσος Λιονάκης (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)