to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:08 | 06.06.2023

Πολιτική

Η ώρα των αποφάσεων για το debate: Συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική Επιτροπή

Βασικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι η διεξαγωγή, πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, της τηλεοπτικής αναμέτρησης των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων - Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η ΝΔ είναι αντίθετη αλλά ψάχνει τα επιχειρήματα της άρνησης - Κάθετα αρνητικό το ΠΑΣΟΚ


Ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου με θέμα το debate. Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού, στο κτίριο του υπουργείου εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Το βασικό θέμα της συνεδρίασης, η έναρξη της οποίας ορίστηκε για τις 13.00 το μεσημέρι, θα είναι η διεξαγωγή, πριν τις εκλογές, της τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σημειώνεται πως η «ιδέα» για debate δεν φαίνεται αρέσει στη ΝΔ αφού όταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι της βρέθηκαν σε αμηχανία, χωρίς να απαντάνε στο αίτημα.

Ακόμα και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφέρει δημόσια πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου πως είναι ανοιχτός στο debate μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η ΝΔ είναι αντίθετη αλλά ψάχνει τα επιχειρήματα της άρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυψε την αλαζονεία του ούτε στην πρώτη ομιλία που έδωσε στο Περιστέρι, όπου λίγο-πολύ θέλησε να εμφανιστεί χωρίς αντίπαλο στις δεύτερες εκλογές. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης μάλλον διακινδυνεύει να χάσει περισσότερα από το να κερδίσει έστω και λίγα, εάν πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεμαχία.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του ξαναπέταξε το γάντι πριν από λίγες μέρες, καλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να «πάμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε τα προγράμματα».

«Μη λιποτακτήσετε άλλη μία φορά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μην αρνηθείτε τον διάλογο, τη συζήτηση στα ΜΜΕ, μη γυρνάτε από πλατεία σε πλατεία θεωρώντας δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού με έπαρση και αλαζονεία δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος. Αντίπαλος σας είναι το πρόγραμμά μας» είπε ο Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άκης Σκέρτσος επέλεξε να... πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι κοστολογημένο και «σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», χωρίς να δώσει απάντηση στο αίτημα για νέο debate στη μακροσκελή του ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)