to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 07.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Έκλεισε και πάλι το μικρόφωνο ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (βίντεο)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε το λόγο και κατήγγειλε τις χουντικές μεθόδους φίμωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ έντονες διαμαρτυρίες υπήρξαν και από το Θ. Δρίτσα


"Αρνούμαι όσο προεδρεύετε να αναπτύξω την επί των άρθρων πρωτολογία μου" είπε διαμαρτυρόμενη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του πρόεδρου της Βουλής που όχι μόνο έκλεισε το μικρόφωνο της Ζ. Κωνσταντοπούλου, αλλά επιπλέον δεν επέτρεψε επικαλούμενος διάφορες αιτιάσεις, να ομιλήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνια Παπαδημητρίου, Ευαγ. Διαμαντόπουλος και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις φυλακές τύπου Γ', σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, μετά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκης έκλεισε για άλλη μια φορά το μικρόφωνο αφαιρώντας το λόγο από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου όταν απαντούσε στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, κ. Τριαντάφυλλο.

Νωρίτερα είχε διακόψει χωρίς λόγο την δευτερολογία της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία απευθυνόμενη στον υπ. Δικαιοσύνης κατήγγειλε ότι παρόλο που αναφέρθηκε στην δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου, δεν ανέφερε τον άγριο βασανισμό μέχρι θανάτου του Ιλί Καρέλι που ακολούθησε.

Κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή η Ζ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στις μέρες του Μνημονίου λέγοντας ότι: "Η μνημονιακή διακυβέρνηση είναι τρομοκρατία" αναφερόμενη στις τραγικές συνέπειες της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής στην κοινωνία που έχει επιφέρει μέχρι και θανάτους. Μίλησε επίσης για την υφαίρπουσα στρατηγική της κυβέρνησης να δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες και τα μεταναστευτικά ρεύματα δια μέσου του κ. Δένδια που φτάνει στο σημείο να προαναγγέλει τις τρομοκρατικές μεθόδους "Να τους κάνουμε το βίο αβίωτο είχε πει ο κ. Δένδιας".

Ολοκληρώνοντας την δευτερολογία της η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε: "Ουδέποτε υπήρξε πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά αντίθετα επιχειρήθηκε η πολιτική εκμετάλλευση της."

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)