to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 01.02.2023

Διεθνή

Έκλεισε και το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη υπό τον φόβο επίθεσης

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία


Η μία μετά τις άλλες διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες μέρες πως κλείνουν πρεσβείες και προξενεία στην Τουρκία, με την αιτιολογία ότι έχουν πληροφορίες για απειλή επίθεσης.

Σήμερα, η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα παραμείνει σήμερα κλειστό το προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη, εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ, και τους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας».

Η Γερμανία ήδη απ' την περασμένη εβδομάδα είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Το ίδιο είχαν κάνει η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ.

Η σουηδική πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παραμένουν επίσης κλειστά για το κοινό, ανέφερε το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa). Παρομοίως το βρετανικό προξενείο δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, σύμφωνα με μια ταξιδιωτική οδηγία.

Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)