to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 31.03.2023

Κοινωνία

Έκλεισαν δύο οικοτροφεία στην Αττική, με εντολή εισαγγελέα λόγω άθλιων συνθήκες διαβίωσης

Τριάντα ψυχικά πάσχοντες διαβιούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες σε δύο οικοτροφεία στο Βύρωνα και στο Ελληνικό τα οποία κλείνουν λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα=


Δύο οικοτροφεία, μη κερδοσκοπικές οργάνωσεις, ένα στο Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό κλείνουν λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Φιλοξενούν 30 άτομα  με  ψυχική νόσο, για την προστασία των οποίων έγινε παρέμβαση εισαγγελέα.

Πρόκειται για δύο οικοτροφεία, το ένα στον Βύρωνα και το άλλο στο Ελληνικό, τα οποία και αποφασίστηκε να κλείσουν λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενουμένων. Και τα δύο διαχειρίζονταν Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.

«Κάποιες μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, δεν σέβονται τους περιθαλπώμενους, δεν σέβονται τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν από κοινοτικά κονδύλια, το κράτος και τις χορηγίες και φιλοξενούν σε άθλιες συνθήκες τους περιθαλπώμενους», σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει, επίσης, πως τα 30 αυτά άτομα από τα δύο Οικοτροφεία, δεν είναι λύση να μεταφερθούν στα δύο νέα οικοτροφεία του Δρομοκαΐτειου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 40 χρονίων ασθενών του ψυχιατρείου. «Μάλιστα έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Τι θα πούμε στους ασθενείς τώρα που είναι χαρούμενοι που φεύγουν μετά από χρόνια από το Δρομοκαΐτειο», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

Η διοίκηση του Δρομοκαϊτειου αρνήθηκε, ωστόσο, να παραχωρήσει τα δύο νέα οικοτροφεία και τα 30 άτομα των ΜΚΟ θα φιλοξενηθούν σε άλλα οικοτροφεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)