to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έκκληση του Ν. Φίλη για Ρωμανό: Όχι βεντέτα με παιδιά (βίντεο)

«Η κυβέρνηση θα κάνει βεντέτα με έναν 20χρονο απεργό πείνας, έστω όπως είπε ο πρωθυπουργός όχι κομψά ληστή με καλάσνικωφ. Τι φοβόμαστε; Μπορεί να βάζουμε με υποθέσεις το δικαίωμα στη ζωή ενός παιδιού». Μια ανθρωπιστική παρέμβαση, έκκληση για επιείκια και όχι αγριότητα εναντίον ενός νέου ανθρώπου έκανε ο Νίκος Φίλης μέσω της εκπομπής του Ν. Χατζηνικολάου στον Ενικό, στην κυβέρνηση και προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να λάβει ως απάντηση μια κατηγορία, για δήθεν «ανευθυνότητα» από τον Μ. Βορίδη.


«Δεν μπορούμε να αφήσουμε να πεθάνει ένα παιδί, ενώ εμείς συζητάμε" για τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τις πολιτικές εξελίξεις. "Ο πρόεδρος θα βγει αργότερα ο άνθρωπος μπορεί να πεθάνει όμως» τόνισε. "Είναι μια βόμβα στην ομαλότητα, βόμβα στο κλίμα που υπάρχει». «Ένα παιδί οδηγείται σε ανήκεστο βλάβη. Μακάρι να μη γίνει αντικείμενο πολιτικής έντασης για να αλλάξει η ατζέντα".

Επίσης έκκληση και προς τον Ν.Ρωμανό, απηύθυνε  ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ: «Μην χαρίζει τη ζωή του σε μια βεντέτα με μια ανάλγητη εξουσία: Μην αυτοκτονεί! Τον χρειάζεται η χώρα και η οικογένεια του, όλη η κοινωνία, να έχει μια δεύτερη ευκαιρία!»

"Μην παίρνετε τσεκούρια και κόβετε κεφάλια" κάλεσε τον υπουργό υγείας Μ. Βορίδη να δείξει λίγη λεπτότητα στο θέμα. Αντίθετα η απάντηση του Μ. Βορίδη πολύ απείχε από οποιαδήποτε λεπτότητα και ευαισθησία καθώς άφησε ανοικτό μέχρι και το ενδεχόμενο αναγκαστικής σίτισης λέγοντας: «Οι γιατροί θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο, ότι επιτάσσει η επιστήμη, η συνείδησή τους και βέβαια ότι επιτάσσει και ο νόμος για να διαφυλάξουν αυτά τα αγαθά».

«28 ημέρες απεργίας και μιλάμε για προσωπικά δεδομένα;» αντέτεινε ο Νίκος Φίλης τον υπ. υγείας Μ. Βορίδη που με δικολαβίστικα τερτίπια και προφάσεις αναζητούσε διαφυγή από τη δυσκολία εξέρευσης μιας απάντησης πειστικής στα μάτια του κόσμου. «Αν τον αφήσουμε μήπως σκοτώσει άνθρωπο; Δεν σας αρέσει η δικαστική κρίση; Το θεσμικό όργανο είναι οι δικαστές κανένας δεν μπορεί να παρέμβει» έλεγε διαρκώς.

«Θα περιμένετε μέχρι να πεθάνει;» επέμενε ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ για να προσλαμβάνει απαντήσεις ότι «εσείς περιμένετε η κυβέρνηση να νομοθετήσει καθ' υπαγόρευση του συγκεκριμένου κρατουμένου». Αυτός είναι ο ανθρωπισμός της κυβέρνησης και ο σεβασμός της για το δικαίωμα στη ζωή. Ο Μ. Βορίδης διαρκώς με «τσαμπουκά» βάσισε τα επιχειρήματά του, στο ότι δεν θα εκβιάζεται η κυβέρνηση από τους κρατουμένους, ενώ δεν υποχώρησε παρόλο που το συζήτησε ούτε το βραχιολάκι δεν δεχόταν ο υπ. υγείας.

Ο Ν. Φίλης επέμεινε να ζητά επιείκεια απέναντι σε μια εξουσία που θέλει να παρουσιάζεται άτεγκτη. «Δεν θέλω να μπω σε δικολαβισμούς, είναι το υπέρτατο αγαθό της ζωής και στο πλαίσιο και της διάκρισης των εξουσιών ζητώ να υπάρξει μια ανθρωπιστική πολιτική παρέμβαση, η φράση θα αποφασίσει η δικαιοσύνη μοιάζει με Πόντιο Πιλάτο».

tags: undefined

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)