to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 08.11.2012

Διεθνή

Έκκληση του Χου Τζιντάο για περισσότερες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο τόνισε σήμερα πως η διαφθορά στη χώρα του μπορεί να αποδειχτεί «μοιραία» για το καθεστώς και έκανε έκκληση για περισσότερη δημοκρατία, στη διάρκεια της ομιλίας του στην έναρξη του 18ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.


Ο Χου έκανε επίσης έκκληση ώστε να γίνει η Κίνα μια «ναυτική δύναμη» και να αντιμετωπίσει την αμερικανική δύναμη στον Ειρηνικό.

Το Πεκίνο πρέπει να «υπερασπιστεί δυναμικά τα ναυτικά δικαιώματα και συμφέροντά του», πρόσθεσε ο Χου, ο οποίος παραχώρησε την ηγεσία του κόμματος στον Σι Τζινπίνγκ. Ο Σι θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του στις 15 Νοεμβρίου.

Η διαφθορά που πλήττει την κινεζική κοινωνία είναι πιθανόν να προκαλέσει «την κατάρρευση του κόμματος και του κράτους» και αν «δεν καταφέρουμε να την αντιμετωπίσουμε σωστά, μπορεί να αποδειχτεί μοιραία», υπογράμμισε ο Κινέζος απερχόμενος πρόεδρος.

Ο ίδιος επισήμανε τη σημασία των πολιτικών μεταρρυθμίσεων, έναν τομέα στον οποίο οι επιδόσεις του κρίθηκαν ως ελάχιστα επαρκείς.

"Η αλλαγή της πολιτικής δομής αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι των συνολικών αλλαγών στην Κίνα. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για μεταρρύθμιση στην πολιτική δομή του κράτους για να έχουμε λαϊκή δημοκρατία», είπε ο Χου.

"Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία στη βελτίωση του δημοκρατικού συστήματος για να διασφαλίσουμε ότι ο λαός θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα εκλογών και δημοκρατικών αποφάσεων», συμπλήρωσε.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να εγγυηθεί ότι κανένας ηγέτης δεν θα καταχράται την εξουσία του και να διασφαλίσει ακόμα ότι οι ηγέτες θα σέβονται το νόμο στα λόγια και στις πράξεις, επισήμανε ο Χου στην ομιλία του που είχε διάρκεια 90 λεπτά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κίνας ζήτησε όλοι οι άνθρωποι να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Στον οικονομικό τομέα ο Χου Τζιντάο υποστήριξε πως η Κίνα πρέπει να εφαρμόσει «ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».

"Για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές αλλαγές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να επιταχύνουμε τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα βασίζεται στην ποιότητα και στις βελτιωμένες επιδόσεις», κατέληξε.


Πηγή: ΑΜΠΕ.gr
tags: Κίνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)