to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 28.01.2017

Διεθνή

Έκκληση του Δημάρχου Βερολίνου προς Τραμπ: Εμείς γνωρίζουμε την οδύνη που προξενούν συρματοπλέγματα και τείχη... Μην το χτίσετε!

Ο δήμαρχος υπενθύμισε όσα είπε την 12η Ιουνίου του 1987 στο δυτικό Βερολίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν απευθυνόμενος στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Tear down this wall!» (Γκρεμίστε αυτό το τείχος!): «Σκεφτείτε τον προκάτοχό σας. Θυμηθείτε αυτές τις λέξεις» τόνισε: «Για αυτό ακριβώς λέω: ‘Αγαπητέ κ. πρόεδρε, μην χτίσετε αυτό το τείχος!’».


Έκκληση προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ο δήμαρχος του Βερολίνου, ο σοσιαλδημοκράτης Μίχαελ Μίλερ,  να εγκαταλείψει το σχέδιο ανέγερσης του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ και του Μεξικού, υπενθυμίζοντάς του τον «πόνο» που προκάλεσε στη Γερμανία και την Ευρώπη το Τείχος του Βερολίνου.

«To Βερολίνο, η πόλη του διχασμού της Ευρώπης, η πόλη της ελευθερίας της Ευρώπης, δεν μπορεί να παραμείνει βουβή όταν μια χώρα σχεδιάζει να χτίσει ένα νέο τείχος» αναφέρει η ανακοίνωση του Μίλερ επισημαίνοντας πως «εμείς, οι Βερολινέζες και οι Βερολινέζοι, γνωρίζουμε κάθε οδύνη που προκάλεσε σε μια ολόκληρη ήπειρο ο διχασμός που εδραιώθηκε από συρματοπλέγματα και ένα τείχος. Εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τις προοπτικές της ζωής τους να εξανεμίζονται. Καλώ τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μην ακολουθήσει τον άσχημο δρόμο, της εσωστρέφειας και του αποκλεισμού» συμπλήρωσε ο Μίλερ.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε όσα είπε την 12η Ιουνίου του 1987 στο δυτικό Βερολίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν απευθυνόμενος στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ: «Tear down this wall!» (Γκρεμίστε αυτό το τείχος!): «Σκεφτείτε τον προκάτοχό σας. Θυμηθείτε αυτές τις λέξεις» τόνισε ο Μίλερ καταλήγοντας: «Για αυτό ακριβώς λέω: ‘Αγαπητέ κ. πρόεδρε, μην χτίσετε αυτό το τείχος!’».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)