to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 31.01.2017

Διεθνή

Έκκληση της UNICEF για τη συγκέντρωση 3,3 δισ. δολ. για επείγουσα βοήθεια 48 εκατ. παιδιών που πλήττονται από συγκρούσεις κα υποσιτισμό

Η έκθεση «Ανθρωπιστική Δράση της UNICEF για τα Παιδιά», θέτει ως στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον έτος, για την παροχή πρόσβασης των παιδιών σε πόσιμο νερό, διατροφή, εκπαίδευση, υγεία και προστασία, σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Έκκληση για βοήθεια 48 εκατομμυρίων παιδιών, τα οποία βιώνουν μερικές από τις χειρότερες συγκρούσεις στον κόσμο και άλλες επείγουσες ανθρωπιστικές κρίσεις, απευθύνει η UNICEF, με την έκθεσή της για το 2017, που δημοσιεύεται σήμερα. Η έκθεση «Ανθρωπιστική Δράση της UNICEF για τα Παιδιά», θέτει ως στόχο τη συγκέντρωση του ποσού των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον έτος, για την παροχή πρόσβασης των παιδιών σε πόσιμο νερό, διατροφή, εκπαίδευση, υγεία και προστασία, σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Συνολικά, σχεδόν το ένα στα τέσσερα παιδιά στον κόσμο ζει σε μια χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις ή καταστροφές, αναφέρει ο οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση. Από τη Συρία μέχρι την Υεμένη και το Ιράκ, από το Νότιο Σουδάν μέχρι τη Νιγηρία, τα παιδιά δέχονται άμεση επίθεση, με τα σπίτια, τα σχολεία και τις κοινότητές τους σε ερείπια, τις ελπίδες τους και το μέλλον τους να διακυβεύεται.

 

«Στη μία χώρα μετά την άλλη, ο πόλεμος, οι φυσικές καταστροφές και η κλιματική αλλαγή, ξεριζώνουν όλο και περισσότερα παιδιά από τα σπίτια τους και τα εκθέτουν στη βία, τις ασθένειες και την εκμετάλλευση», αναφέρει στην ανακοίνωση ο διευθυντής των Προγραμμάτων Επείγουσας Ανάγκης της UNICEF, Μανουέλ Φονταίν.

 

Υπολογίζεται ότι 7,5 εκατομμύρια παιδιά θα αντιμετωπίσουν υποσιτισμό οξείας μορφής στην πλειονότητα των χωρών που αφορά η έκκληση, συμπεριλαμβανομένων 500.000 παιδιών στην βορειοανατολική Νιγηρία και την Υεμένη.

 

«Ο υποσιτισμός αποτελεί μια κρυφή απειλή για εκατομμύρια παιδιά» εξηγεί ο Φονταίν. «Οι βλάβες που προξενεί μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες, αποστερώντας τα παιδιά από τις δυνατότητές τους για νοητική και σωματική ανάπτυξη. Στη χειρότερη μορφή του, ο σοβαρός υποσιτισμός μπορεί να αποβεί θανατηφόρος».

 

Το μεγαλύτερο τμήμα της έκκλησης, είναι για τα παιδιά και τις οικογένειες που πλήττονται από τη σύγκρουση της Συρίας, που σύντομα εισέρχεται στο έβδομο έτος. Η UNICEF αναζητά συνολικά 1,4 δισ. δολάρια για την υποστήριξη των παιδιών στο εσωτερικό της Συρίας και εκείνων που ζουν ως πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

 

Επιπλέον, προτεραιότητες της UNICEF και των συνεργατών της για το 2017 είναι οι εξής:

α) Παροχή πρόσβασης σε ασφαλές νερό σε πάνω από 19 εκατομμύρια ανθρώπους.

β) Παροχή τυπικής ή άτυπης βασικής εκπαίδευσης σε 9,2 εκατομμύρια παιδιά.

γ) Εμβολιασμός 8,3 εκατομμυρίων παιδιών κατά της ιλαράς.

δ) Παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε πάνω από δύο εκατομμύρια παιδιά.

ε) Παροχή θεραπείας για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής σε 3,1 εκατομμύρια παιδιά.

 

Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2016, ως αποτέλεσμα της υποστήριξης της UNICEF:

- 13,6 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε ασφαλές νερό.

- 9,4 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς.

- 6,4 εκατομμύρια παιδιά είχαν πρόσβαση σε κάποια μορφή εκπαίδευσης.

- 2,2 εκατομμύρια παιδιά υποβλήθηκαν σε θεραπεία για σοβαρό υποσιτισμό οξείας μορφής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Unicef

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)