to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:31 | 04.09.2013

Πολιτική

Έκκληση προς το γερμανικό λαό: Για μια κοινωνική Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας

Έκκληση προς το γερμανικό λαό, εν όψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.


Υπογράφουμε εδώ 

Το κείμενο της έκκλησης: 

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, με αφορμή τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, απευθύνουμε μήνυμα φιλίας στο γερμανικό λαό.

Γιατί είμαστε πεπεισμένοι/ες ότι μονάχα η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες των ευρωπαϊκών λαών μπορούν να αναδείξουν μια πραγματικά βιώσιμη, κοινωνική εναλλακτική διεξόδου από την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση που γενικεύεται στην Ευρώπη. Αυτή η αναγκαία αλληλεγγύη και συνεργασία που επιβάλλεται να αναπτύξουν οι ευρωπαϊκοί λαοί, υπονομεύεται σήμερα από την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης της κας Μέρκελ.

Σε όλη τη διάρκεια της παρούσας κρίσης, η κα Μέρκελ έχει αποκρύψει συστηματικά από το γερμανικό λαό, ότι:

- Με την συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, των ηγετικών οργάνων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, υποχρέωσαν τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου σε προγράμματα εξαθλίωσης, προκειμένου να διασωθούν οι προβληματικές (γερμανικές και άλλες) ιδιωτικές τράπεζες. Σχεδόν το σύνολο της "οικονομικής βοήθειας" προς την Ελλάδα, την Πορτογαλία κ.α. επιστρέφει στους δανειστές, "εμπλουτισμένο" με κερδοφόρους τόκους.

- Ο “Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας” (ESM) δανείζει την Ελλάδα με χρήματα που αντλεί από τις αγορές, με εγγύηση των κρατών-μελών, και όχι με κατευθείαν δανεισμό από τους πολίτες. Αρα οι Γερμανοί πολίτες δεν επίβαρύνονται ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυρίαρχη προπαγάνδα.

- Εξαιτίας αυτών των αποκαλούμενων "μηχανισμών διάσωσης", ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει σήμερα μια ανθρωπιστική κρίση πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης.

Προκειμένου να αποκτήσει ηθικό πολιτικό έρεισμα, η κυβέρνηση της κ. Μέρκελ εξαπολύει συκοφαντίες περί "τεμπέληδων του Νότου" και υιοθετεί αβασάνιστα την λαϊκιστική προπαγάνδα μερίδας γερμανικών ΜΜΕ. Οι συκοφαντίες αυτές προσβάλουν την αξιοπρέπεια και την τιμή του ελληνικού λαού αλλά και άλλων λαών της Ευρώπης, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν, σύμφωνα με τις επίσημες ευρωπαϊκές στατιστικές, έχει αποδειχθεί ότι ο ελληνικός λαός είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λαός μας δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει τους ανιστόρητους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς που έχει εισπράξει από τους ηγέτες της συντηρητικής γερμανικής κυβέρνησης. Επιθυμεί, όμως, να καταδικαστούν πολιτικά όλοι όσοι τον οδηγούν σε μακρόχρονη εξαθλίωση, με την πολιτική που επέβαλαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Να καταδικαστούν όσοι, με πρόσχημα την κρίση, επιδιώκουν να διαλύσουν το κοινωνικό κράτος και να εδραιώσουν την επισφάλεια ως γενικευμένη συνθήκη ζωής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι κινητοποιήσεις γερμανικών συνδικάτων και κινημάτων ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της ριζικής και δίκαιης αναδιανομής του πλούτου αποτελούν για μας μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και ενισχύουν το πανευρωπαϊκό μέτωπο για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε το γερμανικό λαό, που σήμερα βιώνει κι αυτός τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας και του κοινωνικού dumping, να αποδοκιμάσει με την ψήφο του στις 22 Σεπτεμβρίου κάθε πρακτική που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον όλων των ευρωπαϊκών λαών και διαλύει τις σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Ο γερμανικός λαός έχει ιστορικό καθήκον να συντελέσει ώστε να απαλλαγεί η Ευρώπη από αυτή την καταστροφική πολιτική και τους εκφραστές της. Για να αποσοβηθούν οι υπαρκτοί κίνδυνοι αναβίωσης αντιδραστικών και διχαστικών ιδεολογημάτων, που στο παρελθόν οδήγησαν σε εφιαλτικές συνέπειες, και να ξαναγεννηθεί η ιδέα μιας δημοκρατικής, κοινωνικής Ευρώπης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)