to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 21.02.2018

Διεθνή

Έκκληση Μακρόν για την εφαρμογή εκεχειρίας στην Ανατολική Γούτα το συντομότερο δυνατόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε σήμερα έκκληση να εφαρμοστεί «η εκεχειρία» στην Ανατολική Γούτα, τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα ανατολικά της Δαμασκού, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις βάλλουν «εναντίον άμαχων», γεγονός που η Γαλλία καταδικάζει «με σθένος».


«Η Γαλλία ζητάει την εφαρμογή μιας εκεχειρίας στην Ανατολική Γούτα προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία απομάκρυνση των άμαχων, η πρόσβαση όλη της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο το δυνατόν συντομότερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος ενώπιον δημοσιογράφων, μετά το πέρας μιας συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Λιβερίας Τζορτζ Γουεά.

«Η Γαλλία παραμένει απόλυτα δεσμευμένη στο πλαίσιο της διεθνούς συνασπισμού στη Συρία που πολεμά τους ισλαμιστές τρομοκράτες όμως αυτό που εκτυλίσσεται σήμερα στην Ανατολική Γούτα, η Γαλλία ξεκάθαρα, απερίφραστα το καταδικάζει», υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Υπό το πρόσχημα του πολέμου εναντίον των τζιχαντιστών τρομοκρατών, το καθεστώς, έχοντας στο πλευρό του ορισμένους από τους συμμάχους του, αποφάσισε να επιτεθεί εναντίον άμαχων πληθυσμών και πιθανόν εναντίον ορισμένων εκ των αντιπάλων του» συμπλήρωσε.

«Για αυτό η Γαλλία ζητά την εφαρμογή μιας εκεχειρίας στην ανατολική Γούτα (…). Ζητάμε επίσης να υιοθετεί άμεσα ψήφισμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επί του θέματος» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι σφοδροί βομβαρδισμοί που διεξάγουν η πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό της Συρίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους— μονάχα σήμερα σκοτώθηκαν 40 άνθρωποι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)