to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:52 | 02.03.2016

Κοινωνία

Έκκληση για βοήθεια από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να αντεπεξέλθουμε στις διογκούμενες ανάγκες, όχι μόνο των ασθενών μας, αλλά και των συνανθρώπων μας που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο παλιό αεροδρόμιο.


Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού:

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Το ιατρείο μας και οι εθελοντές του δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι – και δεν έχουμε μείνει – στην όλο και διογκούμενη ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε λόγω του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Οι λόγοι του εγκλωβισμού αυτών των συνανθρώπων μας θα αναλυθούν, για άλλη μια φορά, σε μεταγενέστερη ανακοίνωση μας. Αυτή την ώρα όμως πρέπει άμεσα να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη και να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ότι ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος.

Ζητάμε την βοήθεια σας ώστε να ανταπεξέλθουμε στις διογκούμενες ανάγκες, όχι μόνο των ασθενών μας, αλλά και των συνανθρώπων μας που συνωστίζονται στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στο παλιό αεροδρόμιο. 

Οι ανάγκες είναι πολλές, πιο συγκεκριμένα όμως χρειαζόμαστε άμεσα τα παρακάτω φάρμακα:

  1. Εισπνεόμενα ( aerolin inh, flixotide inh, atrovent inh , rolenium )
  2. Αντιβιοτικά για παιδιά   σε σιρόπι (clarithromycin, amoxicillin, augmentin, cefuroxime, doxycycline, bactrimel).
  3. Αντιβιοτικά για ενήλικες ( ciprofloxacin 500 και 750 mg, doxycycline, amoxicillin, amoxicillin-clavylanic acid, bactrimel, κεφακλόρη
  4. Δερματικές κρέμες και αντιμηκυσιακές ( Fucidin acid, fucicort, daktarin cream, kenacomb κλπ)
  5. Γαστροπροστατευτικά ( omeprazol, pantoprazol, maalox, simeco κλπ)
  6. Κολλύρια ( tobrex, tobradex, )
  7. Σιρόπια αποχρεμπτικά και αντιβηχικά.
  8. Αποχρεμπτικά ( acetycysteine π.χ trebon , fluimucil κλπ)
  9. Παυσίπονα – αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά ( depon, ponstanκλπ)

Παράλληλα, κάνουμε δραματική έκκληση προς όλους τους γιατρούς να βοηθήσουν, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει, τα κοινωνικά ιατρεία/φαρμακεία σε όλη τη χώρα, που δίνουν μια άνιση μάχη σε καθημερινή βάση. Το δικό μας ιατρείο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από τις παρακάτω ειδικότητες γιατρών, τους οποίους και παρακαλούμε να έρθουν σε άμεση επαφή μαζί μας:

– Παθολόγους
– Παιδιάτρους
– Δερματολόγους
– Γενικούς γιατρούς

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 4 χρόνια, έχει βοηθήσει σε πάνω από 48,000 περιστατικά, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Το ιατρείο μας λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 300 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά μας τις προσφέρουμε δωρεάν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.  Οι άνθρωποι που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι ή/και χαμηλόμισθοι-χαμηλοσυνταξιούχοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-9631-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ

(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email [email protected]

Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

Ημερομηνία έκκλησης 02/03/2016

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)