to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκκενώνεται η Ουρανούπολη λόγω της πυργκαγιάς στο Άγιον Όρος

Την προληπτική εκκένωση της Ουρανούπολης Χαλκιδικής διέταξαν οι τοπικές Αρχές, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή Μονοξυλίτης στο 'Αγιον Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου, επεκτάθηκε τα ξημερώματα λόγω των ισχυρών ανέμων, φτάνοντας μέχρι τις παρυφές του οικισμού.


Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ ο αέρας που πνέει μεταφέρει αποκαΐδια και στάχτες στις απέναντι ακτές της Σιθωνίας.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα έδωσαν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά, τα μέτωπα της οποίας εκτείνονταν σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, κατακαίγοντας πυκνή βλάστηση, ενώ από το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Πυροσβεστικά οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία προωθήθηκαν με πλωτά μέσα στην Αθωνική Πολιτεία, ενώ στο έργο της κατάσβεσης μπήκαν υδροφόρα οχήματα διαφόρων Μονών του Αγίου Όρους.
Παράλληλα, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Τρίτη. Στην περιοχή επιχειρούν 153 πυροσβέστες με 65 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 58 ατόμων, 21 στρατιώτες, 25 οχήματα Δήμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγείται σήμερα ο 45χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης. Ανησυχία προκαλεί νέο μέτωπο από το χωριό Ραψομμάτη προς τα Μαλλωτά, σε ύφεση είναι τα υπόλοιπα μέτωπα.
Ανοικτός είναι ο δρόμος στην γέφυρα του Ραψομμάτη, στη νέα Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας. Συνεχείς, τέλος, είναι οι αναζωπυρώσεις στο Σολομό Κορινθίας, όπου παραμένει και επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.
Το έργο της δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι αλλά και η μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων. Η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.
Οι φλόγες πλησίασαν τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης. Λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως.
Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 65 πυροσβέστες με 24 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 45 ατόμων, 15 εθελοντές, 20 στρατιώτες.
Τέλος, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατελειός στην Κεφαλονιά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)