to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 19.11.2018

Πολιτισμός

Εκδόσεις των Συναδέλφων: Νέες εκδόσεις + εβδομάδα προσφορών + παρουσίαση

Εβδομάδα προσφορών στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων των Συναδέλφων (Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια) από Δευτέρα 19/11 έως και Σάββατο 24/11


Δημήτρης Πέττας

Δημόσιος χώρος, πόλη και εξουσία

Σχήμα: 14Χ20,5 • Σελίδες: 200 • Τιμή: 13 ευρώ • ISBN 978-960-9797-70-2

O δημόσιος χώρος υπάρχει από πάντα. Είναι ο χώρος κίνησης, περιπλάνησης, συναναστροφής, σύγκρουσης, ανταλλαγής, συναλλαγής, συμπαραγωγής, συνάθροισης, συσσώρευσης. Είναι πάντα το «έξω» σε σχέση με το «μέσα», το δημόσιο σε σχέση με το ιδιωτικό, το ανοιχτό σε σχέση με το κλειστό.

Είναι επίσης υλικός, υπάρχει ως πλατεία, ως δρόμος. Καταλαμβάνει πολύ περισσότερο από τη μισή έκταση της κάθε πόλης, σχεδόν ό,τι είναι έξω από τοίχους, αλλά και ό,τι είναι έξω από την πόλη· ως ελεύθερος φυσικός τόπος, ως κοινό κτήμα, που ανήκει, ή «ανήκει», σε όλους. Μας ενδιαφέρει ο δημόσιος χώ­ρος της πόλης. Για αυτόν μιλάει αυτό το βιβλίο του Δημήτρη Πέττα. Αυτόν που υπάρχει ως αγαθό ή τόπος: «Δημόσιοι χώροι υπάρχουν από τότε που υπάρχουν πόλεις, χωρίς όμως να έχουν την ίδια χρησιμότητα και τους ίδιους σκοπούς» όπως γράφει ο συγγραφέας.

Η προσέγγιση που αναπτύσσεται στο βιβλίο επαναφέρει συνθετικά συγκεκριμένες πτυχές της θεωρητικής συζήτησης, υπερβαίνοντας ένα αόριστο πλαίσιο περί εξουσίας, διεκδίκησης, δικαιώματος, χαρακτηριστικών, ταυτοτήτων και σχέσεων. Αποκαλύπτονται και νοηματοδοτούνται ξανά αυτές οι ιδιότητες, οι συνθέσεις ή αντιθέσεις σε πραγματικές διαστάσεις, χρόνους και τόπους.

Νίκος Κουφόπουλος

Ιστορίες ενός barman

Μικρά διηγήματα

Σχήμα: 14Χ20,5 • Σελίδες: 120 • Τιμή: 8 ευρώ • ISBN 978-960-9797-69-6

Αυτό το βιβλίο διαβάζεται ως εξής: Φτιάχνουμε ένα ποτό –ό,τι μας αρέσει, μπορεί ουίσκι, μπορεί ένα κοκτέιλ, αλλά και μπύρα κάνει–, βάζουμε τον αγαπημένο μας δίσκο να παίζει (στο πικάπ κατά προτίμηση) και καθόμαστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα. Αν καπνίζουμε, ανάβουμε κι ένα τσιγάρο. Διαβάζουμε αργά, απολαυστικά, με τον ίδιο τρόπο που πίνουμε και το ποτό μας μετά από μια κουραστική μέρα.

Ο Νίκος Κουφόπουλος, ένας άνθρωπος που ξέρει από μπαρ, μας σερβίρει αυτό που μόνο ένας μπάρμαν θα μπορούσε: ιστορίες-σφηνάκια, ιστορίες χαρούμενες, μελαγχολικές, λυπητερές, γλυκόπικρες, αισθαντικές, παράξενες, όπως ακριβώς είναι οι ιστορίες που διαδραματίζονται ή λέγονται στα μπαρ όλου του πλανήτη από καταβολής κόσμου.

Ας αφεθούμε λοιπόν στη μαγεία του χαμηλού φωτισμού, του καπνού απ’ τα τσιγάρα, του γαργαλιστικού αλκοόλ και ας ακούσουμε με προσοχή τι έχει να μας πει αυτός ο μπάρμαν. Και πού ξέρετε; Αυτός μπορεί να λέει και καμιά αλήθεια…

Ο Νίκος Κουφόπουλος ζει στα Εξάρχεια. Από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων κυκλοφορεί το κόμικ του Εδώ ελεύθερα Εξάρχεια με σχέδια του Νικόλα Αγάθου.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

50% Στους τίτλους των εκδόσεών μας, καθώς και σε επιλεγμένους τίτλους του βιβλιοπωλείου μας

35% Σε όλους τους υπόλοιπους τίτλους του βιβλιοπωλείου μας

+ Βιβλία με 1, 2, 3 ευρώ!

Στο βιβλιοπωλείο μας
(Καλλιδρομίου 30, Εξάρχεια)

Από Δευτέρα 19/11 έως και Σάββατο 24/11

Παρουσίαση του βιβλίου

Αθηνά Τσάκαλου
ΟΙ ΛΕΗΛΑΤΕΣ
ΤΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, 6 μ.μ.
στο POLIS ART CAFE

(Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου)

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

Θέκλα Τσελεπή
Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης
Γιώργος Μουργής
και η συγγραφέας
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)