to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 20.11.2019

Πολιτική

Σήμερα, Τετάρτη, η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας

Σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας (πρώην ΕΣΔΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας 196) - Ομιλητές ο Ανδρέας Ξανθός και ο Δημήτρης Πλουμπίδης


Ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Δίκτυο για την Καθολική Κάλυψη Υγείας και την Υπεράσπιση της Δημόσιας Περίθαλψης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 6:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας (πρώην ΕΣΔΥ) του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας 196)

Ομιλητές:  ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ, βουλευτής, τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ, ομ. καθηγητής Ψυχιατρικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Π.Ο.Υ. για θέματα Ψυχικής Υγείας

Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα από την ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δίκτυο για την Καθολική Κάλυψη Υγείας και την Υπεράσπιση της Δημόσιας Περίθαλψης»

Η νέα πολιτική συγκυρία και τα «δείγματα γραφής» της κυβέρνησης της ΝΔ αναδεικνύουν την ανάγκη συστηματικής δικτύωσης και επικοινωνίας του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους εργαζόμενους του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς και με αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που στήριξαν με διάφορους τρόπους τα προηγούμενα χρόνια το πολιτικό μας σχέδιο στην Υγεία, δηλαδή την καθολική και ισότιμη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας μέσα από ένα αναβαθμισμένο και «ηθικοποιημένο» ΕΣΥ.


Οφείλουμε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπιστούμε το τεράστιας κοινωνικής σημασίας έργο της επιβίωσης, ενδυνάμωσης και προσβασιμότητας της δημόσιας περίθαλψης σε συνθήκες Μνημονίου και λιτότητας. Οφείλουμε επίσης, μαζί με το έντιμο και αξιοπρεπές ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος Υγείας, να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα θετικά βήματα και τις μεταρρυθμιστικές τομές που έγιναν στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως την Υγεία ως καθολικό κοινωνικό δικαίωμα καθώς και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, που έχει αρχίσει να τίθεται σε διακινδύνευση με βάση την «ατζέντα» του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Απέναντι στη προοπτική μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΕΣΥ, είναι κρίσιμης σημασίας η προάσπιση των βασικών στρατηγικών μας επιλογών όπως η άρση των ανισοτήτων πρόσβασης με το ν.4368/2016 για την κάλυψη ανασφάλιστων πολιτών, η υγειονομική φροντίδα προσφύγων-μεταναστών, η επένδυση περισσότερων ανθρώπινων και υλικών πόρων στο ΕΣΥ, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και η θεσμική εξυγίανση του Συστήματος Υγείας (ΠΦΥ, φάρμακο, προμήθειες, Ψυχική Υγεία, Εξαρτήσεις, Επείγουσα Ιατρική, Ιατρική Εκπαίδευση, Αποκατάσταση, πολιτική για τον Καρκίνο, μετασχηματισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΕΟΔΥ κλπ), η έμφαση στα δικαιώματα των ασθενών, η σταδιακή υπέρβαση της λιτότητας και η μείωση των ιδιωτικών δαπανών υγείας.


Απευθυνόμαστε λοιπόν σε πολίτες που μπορεί να είναι είτε υγειονομικοί ( του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού Τομέα), είτε προσωπικό που εργάζεται στο Υπουργείο Υγείας, στις ΥΠΕ ή σε εποπτευόμενους φορείς, πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι υγείας, κοινωνικοί επιστήμονες, νομικοί, ασθενείς κλπ, που ως «ταυτοτικό στοιχείο» έχουν την ιδέα ότι η Υγεία είναι υπόθεση Ισότητας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης και είναι διαθέσιμοι να συμμετέχουν μέσω του «Δικτύου» σε μια οργανωμένη προσπάθεια υπεράσπισης - ενδυνάμωσης της Δημόσιας Περίθαλψης και των πολιτικών Δημόσιας Υγείας.


Το «Δίκτυο» μπορεί να λειτουργήσει ως «χώρος» διαλόγου, αμφίδρομης ενημέρωσης και κοινής δράσης, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός δημόσιου «ολοποιητικού» (και όχι αποσπασματικού-συντεχνιακού) πολιτικού λόγου για την Υγεία και για τις νέες ανάγκες που πρέπει να ενσωματωθούν σε ένα αριστερό-προοδευτικό πρόγραμμα υγείας, στην Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής.

Σας καλούμε σε μια πρώτη ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 6μμ στο αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας (πρώην ΕΣΔΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Λ. Αλεξάνδρας 196).

Εισηγητές :
• Ξανθός Ανδρέας, τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
• Πλουμπίδης Δημήτρης, ομ. Καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Π.Ο.Υ. για θέματα ψυχικής υγείας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)