to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 10.07.2012

left.gr

Πολιτισμός

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για τη στήριξη του κινηματογράφου Τριανόν

"Aντιδρώντας με τον πολιτισμό στη φασιστική βαρβαρότητα, σας περιμένουμε για να στηρίξουμε την αίθουσα που αντιστέκεται ακόμα... στα σούπερ μάρκετ της τέχνης"



Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις φίλες και τους φίλους του την Τρίτη 10 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο θερινό κινηματοθέατρο Τριανόν (Κορδιγκτώνος 21 και Πατησίων 101, μετρό Βικτώρια, τηλ. 210-8215469), στο Θεατρικό αναλόγιο που θα παρουσιάσει η ομάδα «ανήσυχοι θεατρίνοι».

Το έργο που θα παρουσιαστεί είναι  «Η  παρέμβαση», μονόπρακτη  κωμωδία του Βικτόρ Ουγκώ, με θέμα του τις συγκρούσεις και τις ιδέες της μετεπαναστατικής εποχής, μέσα από ένα κουαρτέτο χαρακτήρων που ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Στο κείμενο του Ουγκώ βλέπουμε την ιστορία να επαναλαμβάνεται, καθώς παρόμοια κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, σε διαφορετικό βέβαια επίπεδο, βιώνουμε και σήμερα. Η κρίση που είχε ξεσπάσει το 1866 έχει άραγε ομοιότητες με την σημερινή; Λίγα χρόνια μετά θ’ ακολουθήσουν στη Γαλλία τα αιματηρά γεγονότα με το τέλος  της Παρισινής Κομμούνας...

Μετάφραση και σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παύλος Εμμανουηλίδης, Νατάσσα Κρητικού, Μαρία Μαυροματάκη, Νιόβη Πεπέ, Βασίλη Χατζηδημητράκης. Θα προλογίσει ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Η εκδήλωση γίνεται για την στήριξη του κινηματογράφου «Τριανόν» ο οποίος εκτός των προβλημάτων που του προκαλούν η κρίση και η υποβάθμιση της περιοχής, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δεχθεί πολλαπλές επιθέσεις. Μέσα σε διάστημα τριών μηνών, τρεις φορές έσπασαν την βιτρίνα και έκλεψαν όλο τον εξοπλισμό του μπάρ, και την περασμένη Τρίτη 26 Ιουνίου κλάπηκε κι ο τεχνικός εξοπλισμός της αίθουσας. Οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες. Οι βαρβαρότητες αυτές προέρχονται από συγκεκριμένες φασιστικές ομάδες, οι οποίες αντιμάχονται τον πολιτισμό που υπηρετεί ο συγκεκριμένος χώρος με τις δραστηριότητές του και επιδιώκουν το κλείσιμό του.

Γι΄ αυτό κι εμείς, αντιδρώντας με τον πολιτισμό στη φασιστική βαρβαρότητα, σας περιμένουμε για να στηρίξουμε την αίθουσα που αντιστέκεται ακόμα... στα σούπερ μάρκετ της τέχνης.

Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ (τα έσοδα θα διατεθούν στο Τριανόν)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)