to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:27 | 28.04.2021

Πολιτική

Εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας για το Ταμείο Ανάκαμψης και την οικονομία

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Συζητάμε για το Ταμείο Ανάκαμψης και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Οικονομία», που οργάνωσε η Ν.Ε. Καρδίτσας του κόμματος.


Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

  • Γιάννης Δραγασάκης, πρ. αντιπρόεδρος και πρ. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών.
  • Φώτης Κουβέλης, πρ. υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
  • Χάρης Τσιόκας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Η συζήτηση, που έγινε στο πλαίσιο του διαλόγου του κόμματος και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα με την κοινωνία και τους φορείς κάθε περιοχής, χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, τόσο ως προς το επίπεδο των εισηγήσεων όσο και από το πλήθος των φορέων που συμμετείχαν, με την παράθεση των τοπικών προβλημάτων και την κατάθεση προτάσεων.

Αναλυτικά, συμμετείχαν (με σειρά τοποθέτησης): Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, Γιώργος Μπούκης, μαζί με τον αντιπρόεδρο της τράπεζας, Αριστοτέλη Μυλωνά και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Τουρναβίτη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Κώστας Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών, Λογιστών, Φοροτεχνικών, Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας, Γιώργος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, Γιώργος Καπράνας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, Ηλίας Σερίφης, το μέλος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Επιχειρηματικής Κίνησης Καρδίτσας» στο Επιμελητήριο, Γιώργος Κατσίκης, η δημοτική σύμβουλος Καρδίτσας, Σωτηρία Μπακαλάκου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, Γιώργος Βαϊόπουλος, ενώ αναγνώστηκε και επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Στην εισήγησή του, ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει στο ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης μνημονιακά χαρακτηριστικά με το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων που εντάσσει σε αυτό, αλλά και διότι επιδιώκει να δεσμεύσει τις μελλοντικές κυβερνήσεις με τις επιλογές της». Εξήγησε, ακόμα, ότι «οι πόροι του Ταμείου δεν συνδυάστηκαν με μια αναπτυξιακή στρατηγική, κάτι που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες», ενώ, μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επί του Ταμείου, τόνισε ότι «τόσο η κατανομή των πόρων όσο και τα επιμέρους έργα και μεταρρυθμίσεις πρέπει να συμβάλουν, κατά προτεραιότητα: α) στη δραστική μείωση της ανεργίας, β) στην παραγωγική ανασυγκρότηση, με ενίσχυση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας και γ) στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, στην άρση αποκλεισμών και στη μείωση ανισοτήτων».

Ο Φώτης Κουβέλης καυτηρίασε την κυβερνητική επιλογή ένταξης αντεργατικών ρυθμίσεων στην πρόταση για το Ταμείο και την ανατροπή βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, με την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών, τη μείωση των μισθών.

Ο Χάρης Τσιόκας ανέφερε ότι «η Ν.Δ. αποκλείει τις ΜμΕ, τους αγρότες, κ.ά., από το Ταμείο Ανάκαμψης και το δίνει δώρο σε λίγα συμφέροντα. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αυτό είναι πως η προσπάθεια για πράσινη ανάπτυξη και ψηφιακό μετασχηματισμό πρέπει να αποτελέσει εργαλείο άρσης ανισοτήτων».

Ο Σπύρος Λάππας τόνισε ότι «από το σχέδιο της Ν.Δ. λείπει η Δημοκρατία, λείπει ο διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς και τα κόμματα, ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ προς όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας, των παραγωγικών δυνάμεων».

Η Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, οι οποίες θα «ακουμπούν» ζητήματα που απασχολούν τον νομό μας, ενώ συμμετέχει ήδη στην πανελλαδική κινητοποίηση του κόμματος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων σχεδιασμών Μητσοτάκη-Χατζηδάκη επί των εργασιακών.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)