to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκδήλωση-συζήτηση “ΟΧΙ στα ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ και στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ”

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου - Εκδήλωση-συζήτηση “ΟΧΙ στα ΟΡΥΧΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ και στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ”


ΧΡΥΣΟΣ - ΙΣΤΟΣ


Στη Β.Α. Χαλκιδική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας (Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρος), κράτος, πολυεθνικές και «εθνικοί εργολάβοι» λεηλατούν χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους, καταστρέφοντας χλωρίδα και πανίδα,  μολύνουν υπόγεια ύδατα και αέρα, αλλοιώνουν ανεπανόρθωτα το φυσικό τοπίο μετατρέποντας την περιοχή σ’ ένα απέραντο ορυχείο, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.


Οι «σύγχρονοι χρυσοθήρες», στο όνομα μιας υποτιθέμενης «ανάπτυξης», ξεπουλούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τους φυσικούς πόρους αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, το περιβάλλον,  αδιαφορώντας για τις ζωές μας.


Απέναντι στα σχέδια τους ορθώνεται ένα, συνεχώς επεκτεινόμενο, μέτωπο αντίστασης, από τους κατοίκους, πρώτα της Χαλκιδικής, όπου οι «εταιρίες» ήδη καταστρέφουν, στους κατοίκους των υπόλοιπων περιοχών, που απειλούνται και φτάνει σε ολόκληρη τη χώρα.


Το κράτος αποτυγχάνοντας να «νομιμοποιήσει» στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών, αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, το ξεπούλημα και την καταστροφή της περιοχής, στρέφεται εναντίον τους, προσπαθώντας να διαλύσει τις κοινωνικές αντιστάσεις με βία, καταστολή και ποινικές διώξεις.


Ο αγώνας των κατοίκων της Β. Ελλάδας είναι αγώνας απέναντι στον ολοκληρωτισμό, απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα που λεηλατούν τις ζωές μας, αγώνας για το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να ορίζουν τις ζωές τους και το μέλλον τους.


Είναι αγώνας  όλων μας.


Ο Ιστός, ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι, στέκεται δίπλα στον αγώνα των κατοίκων της Β. Ελλάδας, συμμετέχει στις διαδηλώσεις-πορείες αλληλεγγύης το Σάββατο, 12 Γενάρη 2013, στις 11 π.μ., στα Προπύλαια και   την Τρίτη 15 Γενάρη 2013, στις 5 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Πανόρμου (σταθμός ΜΕΤΡΟ) (περισότερα εδώ).


Στο χώρο του Ιστού, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, ώρα 7:30 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Όχι στα ορυχεία χρυσού και στην καταστολή».

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν

Κ.Κλοκίτη- Επιτροπή Αλληλεγγύης Αττικής στη Χαλκιδική

Γ.Βελεγράκης-Φίλοι της Φύσης


Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

tags: χρυσός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)