to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 05.03.2021

Πολιτική

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Τρίτη 9/3: Κράτος Δικαίου και Οριακές Καταστάσεις

Την έκτη κατά σειρά διαδικτυακή εκδήλωση για την Δημοκρατία και το κράτος – δικαίου καθώς και τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, διοργανώνει η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Τρίτη 9 Μαρτίου στις 16.00 με τίτλο «Κράτος Δικαίου και Οριακές Καταστάσεις».


Με αφορμή τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη καθώς και τον κανόνα της αιρεσιμότητας, δηλαδή της σύνδεσης του κράτους – δικαίου με την χρηματοδότηση στα κράτη - μέλη, η εκδήλωση – συζήτηση έχει στόχο να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με τον σεβασμό του κράτους – δικαίου αλλά και τις τάσεις που επικρατούν στην Ευρώπη προκειμένου να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους και να αντιμετωπίζονται χωρίς διακρίσεις με πραγματική ισότητα απέναντι στον νόμο.

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστας Αρβανίτης,  η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου και Μέλος της Επιτροπής για την Αποτροπή των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT), Ιφιγένεια Καμτσίδου. Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το κράτος – δικαίου  θα συζητήσουν ο Τομεάρχης και τέως Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Δικηγόρο και Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμη Σοφό.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν και οι δημοσιογράφοι Φωτεινή Λαμπρίδη (TVXS), Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Αυγή/Στο Κόκκινο) και Σωτήρης Πολύζος (Τηλεόραση TRT), οι οποίοι θα θέσουν ερωτήματα για όλα τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας που σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τις παραβιάσεις του κράτους – δικαίου.

Η συζήτηση θα προβληθεί ζωντανά μέσω Facebook στις παρακάτω σελίδες:

·        Syriza European Parliament @SYRIZAEP (https://www.facebook.com/syrizaep)

·        Κώστας Αρβανίτης @Arvanitiskosta

(https://www.facebook.com/arvanitiskosta)

Την ώρα της εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα ερωτήσεων στο κοινό μέσω των σελίδων του Facebook που θα προβάλλουν ζωντανά τη συζήτηση.

Μπορείτε να βρείτε εδώ το event της εκδήλωσης εδώ:

https://www.facebook.com/events/484639509220832/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)