to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 03.08.2021

Πολιτική

Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, στις 30/07/2021, οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μερόπη Τζούφη και Ραλλία Χρηστίδου διοργάνωσαν ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση-διαβούλευση με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: Πού βρισκόμαστε, τι κάνουμε».


Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων με σημαντική εμπειρία στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης ενός εκ των πλέον ειδεχθών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Συγκεκριμένα, από πλευράς φορέων συμμετείχαν ο κ. Ηρακλής Μοσκώφ, Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η κ. Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, δικηγόρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, η κ. Χυστούνα Βαλμπόνα, εκπρόσωπος της Άρσις, η κ. Μαρίνα Φαρμακίδη, δικηγόρος του Κέντρου Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα» και η κ. Μαρίνα Ντονοπούλου, Διευθύντρια της Α21 στην Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης – διαβούλευσης τόσο οι βουλεύτριες όσο και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις διαστάσεις της εμπορίας ανθρώπων. Τις τραγικές συνέπειες των ανθρώπων που τις υφίστανται, αλλά και τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους λαμβάνει χώρα, τις μορφές εμπορίας, καθώς και τα περαιτέρω μέτρα και πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν, δεδομένου ότι η πανδημία και οι συνέπειές της δημιούργησαν και νέους τρόπους εκμετάλλευσης, ενίσχυσαν την ευαλωτότητα πληθυσμών και τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των θυμάτων. 

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η ανάδειξη της σοβαρότητας της εμπορίας ανθρώπων ως διαρκές έγκλημα σε βάρος ευάλωτων πληθυσμών, κυρίως γυναικών και παιδιών, η ενημέρωση όλων των πολιτών, καθώς ο καθένας και η καθεμία μπορεί να είναι είτε υποψήφιο θύμα είτε μάρτυρας σε περιστατικά, και η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής θα συντελέσουν ώστε «μια μέρα να πάψει να υπάρχει αυτή η επέτειος-υπενθύμιση κατά της εμπορίας ανθρώπων. Να έχει εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)