to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 13.03.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Εκδήλωση σήμερα στο ΑΠΘ με τους διωκόμενους φοιτητές από την Ξάνθη

Εκδήλωση με τους διωκόμενους φοιτητές από την Ξάνθη διοργανώνει ο σύλλογος φοιτητών Νομικής του ΑΠΘ σήμερα, Δευτέρα 13/3, στις 18:30 στο αμφιθέατρο Β’ της ΝΟΠΕ. Εισηγητές θα είναι οι Στέφανος Ματσούκας και Δημήτρης Καπούλας.


«Εννέα φοιτητές μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή μετά από κλητεύσεις που δέχτηκαν από την εισαγγελία Ξάνθης. Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα μετά από δικογραφία  που κατέθεσε ο καθηγητής των ΗΜΜΥ, Γ. Παύλος. Ο Παύλος συστηματικά και μεθοδευμένα εδώ και πολλούς μήνες κατέθετε στο δικαστήριο προετοιμάζοντας τις διώξεις των εννιά φοιτητών. Η κίνηση αυτή είναι μια απάντηση στις δίκαιες κινητοποιήσεις που έγιναν πέρυσι ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις Φοιτητών, προσθέτοντας ότι «κινητοποιήσεις που επικέντρωσαν ιδιαίτερα στο πρόσωπο του εν λόγω καθηγητή, καθώς με τον πλέον χυδαίο τρόπο προωθούσε την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση, ενώ παράλληλα αναπαρήγαγε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Ενδεικτικά, στις εξεταστικές έκοβε το συντριπτικό ποσοστό των συμμετεχόντων, αν όχι όλους, έβαζε τους φοιτητές υποχρεωτικά να παραδίδουν τις σημειώσεις τους στο τέλος του μαθήματος παίρνοντας ουσιαστικά παρουσίες, έβαζε φοιτητές να δακτυλογραφούν τις σημειώσεις του ώστε να εκδώσει βιβλίο, κ.ά.».

Σύμφωνα με τις Αγωνιστικές Κινήσεις, «δεν εκπλήσσει βέβαια η τακτική της τρομοκρατίας, της λασπολογίας και της κατασυκοφάντησης των φοιτητών από έναν άνθρωπο που είναι ολοφάνερο πλέον ότι έχει σχέσεις με την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι ερωτήσεις της Χ.Α. στην βουλή για την Πολυτεχνική Ξάνθης, ούτε οι αναφορές σε Κασιδιάρηδες και Μεταξάδες. Οι διώξεις των φοιτητών φανερώνουν για άλλη μία φορά ότι οι αγώνες και ο συνδικαλισμός ενοχλούν. Η επίθεση στους 9 είναι επίθεση σε κάθε φοιτητή ξεχωριστά. Γιατί η καλυτέρευση των όρων σπουδών και γενικότερα της ζωής της νεολαίας έρχεται μέσα από τη συμμετοχή στις διαδικασίες του κινήματος, στις συνελεύσεις και τους αγώνες. Αυτά δέχονται επίθεση και αυτά πρέπει να υπερασπιστούμε».

Γι’ αυτό και οι Αγωνιστικές Κινήσεις, καλώντας τους φοιτητές να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση, ζητούν ν’ αποσύρει άμεσα ο Παύλος όλες τις κατηγορίες, να σταματήσει η δίωξη των φοιτητών και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών/πολιτικών ελευθεριών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)