to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:50 | 20.05.2014

Πολιτική

Εκδήλωση μνήμης για το Γρηγόρη Λαμπράκη την Πέμπτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Συμβολική εκδήλωση την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, ώρα 12.00 στον τάφο του Μαραθωνοδρόμου της ειρήνης και μάρτυρα της δημοκρατίας, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών


Στις 22 Μαΐου 2014, συμπληρώνονται 51 χρόνια από τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη από το φασιστικό παρακράτος του Γρηγόρη Λαμπράκη, ηγετικής μορφής του ελληνικού και του διεθνούς κινήματος ειρήνης, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και της δημοκρατίας, βουλευτή της Αριστεράς, πολυβαλκανιονίκη και υφηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Πενήντα ένα χρόνια μετά, το σύνθημα «Ο Λαμπράκης Ζει»,  που πυροδότησε ένα από τα μεγαλύτερα νεολαιίστικα κινήματα στη χώρα μας  τον περασμένο αιώνα,  διατηρεί το πολυδιάστατο μήνυμά του στο ακέραιο.

Η μνήμη Λαμπράκη αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τους σημερινούς αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας του.

Διότι και σήμερα – όπως και τότε - έχουν προτεραιότητα τα αιτήματα για ειρήνη με δικαιοσύνη, δημοκρατία και  εθνική ανεξαρτησία, για την ανακούφιση και την προστασία των κοινωνικά αδύνατων, για καταπολέμηση των αποκρουστικών φαινομένων της ξενοφοβίας και του πολυπρόσωπου φασισμού. Για ενωμένη και ανεξάρτητη Κύπρο, χωρίς ξένους στρατούς και ξένες βάσεις, γέφυρα ειρήνης με την πολύπαθη Μέση Ανατολή.

Για ένα ειρηνικό και αλληλέγγυο μέλλον όλων των λαών της Βαλκανικής, για Ευρώπη ειρηνική και δημοκρατική, από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, χωρίς πυρηνικά, στρατιωτικούς συνασπισμούς και εστίες σύγκρουσης, όπως αυτή της Ουκρανίας.

Με τις παραπάνω σκέψεις, προσκαλούμε σε συμβολική εκδήλωση ακτιβιστές της ειρήνης, αγωνιστές του αντιρατσιστικού κινήματος, μέλη του κινήματος των Λαμπράκηδων την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014, ώρα 12.00 στον τάφο του Μαραθωνοδρόμου της  ειρήνης και μάρτυρα της δημοκρατίας, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ -ΠΑΔΟΠ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)