to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 17.03.2017

Πολιτική

Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της 60ής επετείου των Συνθηκών της Ρώμης

Με αφορμή τον εορτασμό της 60ής επετείου των Συνθηκών της Ρώμης, η πρεσβεία της Ιταλίας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, διοργανώνουν εκδήλωση για τα εγκαίνια της περιοδεύουσας Έκθεσης με τίτλο "EVER CLOSER UNION - The Legacy of the Treaties of Rome for Today's Europe".


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό o υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Εφίσιο Λουίτζι Μάρρας, ο πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα Τζόσεφ Κουσκιέρι και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης. Πρόκειται για μία έκθεση ιστορικού χαρακτήρα και τεκμηρίωσης, που θα περιλαμβάνει σχόλια, επεξηγηματικές πινακίδες και ιστορικά έγγραφα προερχόμενα από τα αρχεία του Πανεπιστημιακού Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου, των υπουργείων Εξωτερικών της Ιταλίας και των άλλων Κρατών Μελών, ως μαρτυρία της εξέλιξης του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης των τελευταίων 60 ετών.

Η Έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου στην Κρατική Ιταλική Σχολή Αθηνών και στην συνέχεια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Η 60η Επέτειος των Συνθηκών της Ρώμης αποτελεί ένα ορόσημο για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μέλλον μας ως Ευρώπη των 27. Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 21 Μαρτίου αποτελεί μέρος της συμβολής των διοργανωτών σε αυτή τη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)