to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:30 | 29.01.2019

Κοινωνία

Εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο Κρήτης την Κυριακή 3/2

Από την ΚΕΕΡΦΑ, την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ στην αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου - Ομιλητές ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α, ο Abdalazaz Byazed, Σύριος πρόσφυγας, εργαζόμενος, ο Διονύσης Κοκκώνης, Κοινωνικός Λειτουργός και ο Λεωνίδας Μαρουλάσοβ, φοιτητής Βιολογικού, ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου


Η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

H δίκη της Χρυσής Αυγής συμπληρώνει τρία χρόνια και οκτώ μήνες από το ξεκίνημα της στις 20 Απρίλη 2015. Πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το Σεπτέμβρη του 2013 και την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα το Γενάρη του ίδιου χρόνου, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι απομονωμένοι, όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ανεβαίνουν. 

Η δίκη έχει προχωρήσει. ‘Έχουν καταθέσει όλοι  οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, έχουν αναγνωσθεί έγγραφα και προβληθεί βίντεο που τεκμηριώνουν με απόλυτη ακρίβεια ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα αλλά μια εγκληματική οργάνωση νοσταλγών του Χίτλερ που σχεδίασε, καθοδήγησε και εκτέλεσε, με ένα μηχανισμό στρατιωτικό, δολοφονικές επιθέσεις, χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια τα κεντρικά και τοπικά γραφεία τους.

Η αντιφασιστική έκρηξη του 2013, πρώτα με την κινητοποίηση “19 Γενάρη, Αθήνα πόλη αντιφασιστική”, δύο μέρες μετά την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και μετά με την θυελλώδη απάντηση στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, έβαλαν τέλος στην ασυλία που απολάμβαναν οι νεοναζί από την Αστυνομία και τις κυβερνήσεις. 

Μπροστά στην ορατή προοπτική της συντριπτικής καταδίκης οι νεοναζί επιχειρούν να επιβραδύνουν την λήψη απόφασης προσκομίζοντας εκατοντάδες ερωτήσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών. Αυτό δεν έχει εμποδίσει την εγκατάλειψη του καραβιού που βουλιάζει από βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και το κλείσιμο των περισσότερων γραφείων-ορμητηρίων σε όλη την Ελλάδα. 

Για να τους απομονώσουμε και να τους στείλουμε στους υπονόμους όπου και ανήκουν χρειάζεται να  δώσουμε τη μάχη για να επιταχυνθεί η δίκη όπως ζήτησε η πολιτική αγωγή ώστε να φτάσουμε σύντομα στην ώρα που θα κάτσει ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός και ο Κασιδιάρης στη εδώλιο για να απολογηθούν για τα εγκλήματα που οργάνωσαν.

Την ίδια ώρα δίνουμε τη μάχη για να μην καταφέρουν φορώντας τη μάσκα του μακεδονομάχου, του πατριώτη η του αγανακτισμένου γονέα να ξαναμπούν στις γειτονιές και να χύνουν ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο. Με την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων και της Τουρκίας τους φράζουμε το δρόμο αντιπαλεύοντας την πολεμοκαπηλεία, την ισλαμοφοβία και το ρατσισμό. Ανοίγοντας μέτωπο με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ-φρούριο που τους ανοίγει το δρόμο για να δημαγωγούν και να προχωράνε σε προκλήσεις στις γειτονιές και τα σχολεία.

Όλοι και όλες, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες δίνουμε την μάχη τώρα για να επιταχυνθεί η δίκη και να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί.

Με αυτή την εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ κάνουμε το πρώτο βήμα ταυτόχρονα για να χτιστεί η διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη 2019, για να μπει φρένο στους Τράμπ, Σαλβίνι, Λεπέν και Μπολσονάρο, για να νικήσει η ελπίδα και όχι η μαυρίλα του φασισμού! 

Να μην λείψει κανείς και καμία!

Κυριακή 3 Φλεβάρη, 6μ.μ Αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου

Ομιλητές:

·        Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α

·        Abdalazaz Byazed, Σύριος πρόσφυγας, εργαζόμενος

·        Διονύσης Κοκκώνης, Κοινωνικός Λειτουργός

·        Λεωνίδας Μαρουλάσοβ, φοιτητής Βιολογικού, ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου

Συντονίζει η Νικολέτα Ζαχαράκη, μαθήτρια, 2ο ΓΕΛ Ηρακλείου

tags: ΚΕΕΡΦΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)