to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 18.09.2018

Πολιτική

Εκδήλωση για το μέλλον των προοδευτικών συμμαχιών στην Ευρώπη: Στην Αθήνα σήμερα ο Ούντο Μπούλμαν

Στο πρώτο του ταξίδι στην Ελλάδα ως πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που άφορα το μέλλον της Ευρώπης, η οποία διοργανώνεται από την ομάδα S&D και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου, 18.00).


Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Ούντο Μπούλμαν, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με τίτλομ «Οικοδομώντας προοδευτικές συμμαχίες για μια καλύτερη Ευρώπη», εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από την ομάδα S&D και το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου, 18.00).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, η οποία μετέχει ως συμπρόεδρος στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών για την Καταπολέμηση των Ανισοτήτων, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ούλριχ Στορκ, διευθυντής του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα. Ρόλο συντονίστριας θα έχει η δημοσιογράφος Τζίνα Μοσχολιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του S&D, πριν την εκδήλωση, θα επισκεφθεί τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που έπληξε η πυρκαγιά με 99 θύματα, επιθυμώντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσει την ειλικρινή συμπαράστασή του στους πληγέντες.

Την επίσκεψη Μπούλμαν σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης:

 

 

 

«Προτείνουμε μια Ευρώπη που δεν αποκλείει, είναι ανοικτή, δίκαιη, βιώσιμη και εργάζεται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους»

«Λίγους μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές θεωρώ αυτήν την επίσκεψη εξαιρετικά σημαντική για μια καλύτερη Ευρώπη. Δεν ερχόμαστε στην Αθήνα μόνο για να συγχαρούμε τον ελληνικό λαό για την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, μετά από οκτώ δύσκολα χρονιά, αλλά ερχόμαστε επίσης για να αποδείξουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε το οικονομικό και το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας» τονίζει ο κ. Μπούλμαν, σε δήλωσή του, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα.

   Και προσθέτει:

   «Η ελληνική κρίση είναι το αποτέλεσμα έλλειψης πραγματικού ευρωπαϊκού οικονομικού συντονισμού και πολιτικών που επιβλήθηκαν από τα δεξιά κόμματα που δίνουν προτεραιότητα στις αγορές έναντι των ανθρώπων. Με τα παραπλανητικά δόγματα της αυστηρότητάς τους, έχουν αποτύχει να επαναφέρουν αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης και την αξιοπρέπεια στους Έλληνες. Ερχόμαστε στην Ελλάδα επειδή ως σοσιαλιστές και δημοκράτες προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση. Προτείνουμε μια Ευρώπη που δεν αποκλείει, είναι ανοικτή, δίκαιη, βιώσιμη και εργάζεται για τους πολλούς, όχι για τους λίγους.

   Θέλουμε να βεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τούς και μετά το τέλος του μνημονίου. Θέλουμε να βεβαιώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να ελέγξει την επιτήρηση του μετά -μνημονιακού προγράμματος και να εξασφαλίσει την καταλληλόλητα του και το δίκαιο χαρακτήρα του.

   Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για καλύτερους μισθούς στην Ευρώπη, ενάντια στην ανεργία των νέων και τη φτωχοποίηση των νέων γενιών. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα εργαστούμε για τις σωστές μεταρρυθμίσεις της ευρωζώνης ώστε να μην επαναληφθεί η ελληνική κρίση στο μέλλον.

   Ερχόμαστε επίσης στην Ελλάδα για να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για τις τραγικές απώλειες μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού στο Μάτι.

   Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια Ευρώπη που θα υπερασπίζεται περαιτέρω τις χώρες που επηρεάζονται από τις κλιματικές αλλαγές και θα προσφέρει την απαραίτητη ευρωπαϊκή υποστήριξη».

 

«Οι προοδευτικές δυνάμεις να συστρατευθούν, ώστε να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ευχόμενος οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να συστρατευθούν, ώστε να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Μπούλμαν αφού υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες για να εξέλθει των προγραμμάτων, είπε χαρακτηριστικά: «Άσκησα πολλές φορές κριτική κατά της αυστηρότητας της πολιτικής της τρόικας γιατί έριξαν το βάρος στους λάθος ανθρώπους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να καταστήσουμε τις διαδικασίες πιο δημοκρατικές. Παράλληλα, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για μια πιο δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη κοινωνία. Η ομάδα μου θα παράσχει στην Ελλάδα τη στήριξη που χρειάζεται».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των αριστερών και σοσιαλιστικών δυνάμεων στη χώρα ο κ. Μπούλμαν, αφού διευκρίνισε ότι δεν θα ήθελε να αναμιχθεί στην εσωτερική πολιτική, ευχήθηκε «όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να συστρατευθούν ώστε να καταστήσουν την ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη». Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, λέγοντας: «Οι Έλληνες είναι ένας εξαιρετικός λαός, εξαιρετικοί άνθρωποι. Ναι, είμαι αισιόδοξος».

Αναφερόμενος στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι είναι αποδεδειγμένα ένας υπέρμαχος της Ευρώπης και «αυτό γιατί όχι μόνο προσπαθεί να διασώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και να στείλει κι ένα μήνυμα για βιώσιμο μέλλον». «Αλλά», πρόσθεσε, «πρέπει να του πούμε και αυτό - είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε εμείς, το δικό μας κόμμα - ότι δεν αρκεί η προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ΕΕ, στην Ανατολή και τον Νότο, μεταξύ των οποίων και το μεταναστευτικό».

Ο κ. Μπούλμαν αφού ανέφερε ότι «ζούμε σε μία εποχή όπου πραγματοποιούνται πολλές αλλαγές και πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις», υπογράμμισε ότι«Χρειαζόμαστε μια νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική. Μόνο αν διασφαλίσουμε τη στήριξη των λαών για την ευρωπαϊκή προοπτική, μπορούμε να μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο».

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)