to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:30 | 04.06.2012

left.gr

Διεθνή

Εκδήλωση Αλληλεγγύης από την ελληνική κοινότητα Ιρλανδίας (φωτογραφίες και βίντεο )

Εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από την ελληνική κοινότητα Ιρλανδίας διοργανώθηκε στις 27 Μαΐου στο κέντρο του Δουβλίνου.


32 μέλη της ελληνικής παροικίας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Δουβλίνου, χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και συζήτησαν με περαστικούς και φίλους για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. Παράλληλα, διένειμαν έντυπο υλικό με επίσημη δήλωση της ελληνικής κοινότητας, σχετικά με τον τρόπο που τα διεθνή ΜΜΕ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε ως απάντηση στα πρόσφατα απαξιωτικά σχόλια του Υπ. Οικονομικών της Ιρλανδίας για την Ελλάδα. 



.hellenic community of ireland 1 Dancing for Greece/Χορεύουμε για την Ελλάδα, members and supporters of the Greek Irish Community hold a solidarity event with Greece Sunday May 27th.
© Paula Geraghty


Όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Ιρλανδίας, Θωμαΐς Κακούλη, "η εκδήλωση είχε επιτυχία, καθώς είχαμε μια αξιοπρεπή και όμορφη παρουσία, προσελκύσαμε θετικό ενδιαφέρον προς τη χώρα μας και μεταδώσαμε αγωνιστικό πνεύμα και αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο λαούς". 

"Ευχαριστούμε τον αδελφό Ιρλανδικό Λαό για τη συμπαραστασή του και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε τέτοιου είδους πολιτιστικές διαμαρτυρίες στην Ιρλανδία για την ενημέρωση του κόσμου και για την αποκατάσταση του καλού ονόματος των Ελλήνων. Καλούμε όλες τις Ελληνικές Κοινότητες της Διασποράς να μας συντροφέψουν σε αυτήν τη προσπάθεια ώστε να προκαλέσουμε μια Ελληνική οικουμενική χορευτική επιδημία με σκοπό την αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους μας στην Ελλάδα αλλά και τη διατήρηση του καλού ονόματος των Ελλήνων διεθνώς", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ελληνική κοινότητα Ιρλανδίας.


Παρακολουθείστε τα βίντεο από τη χορευτική εκδήλωση αλληλεγγύης:





Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας













2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)