to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:33 | 15.10.2014

Πολιτική

Εκδηλώσεις της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση στην Ουκρανία (βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα της Αριστεράς διοργάνωσαν εκδηλώσεις την Τρίτη 14 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ουκρανική κρίση, καθώς και για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας


Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Κώστας Χρυσόγονος και Μανώλης Γλέζος μεταξύ άλλων.

Κώστας Χρυσόγονος:

Σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το ζήτημα της Ουκρανίας και το ζήτημα των σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία η Ευρωπαϊκή Ένωση λειτουργεί με ένα τρόπο ο οποίος είναι επιφανειακά μόνο δημοκρατικός, αλλά κατ' ουσία είναι αυταρχικός. Ακριβώς επειδή πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα, αποκαλύπτει και την πραγματική φύση αυτού του μορφώματος το οποίο αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση.  Δηλαδή, το έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στους κόλπους της και το έλλειμμα κράτους δικαίου αν θέλετε, ή μάλλον σεβασμού προς τα ίδια τα θεμελιώδη ευρωπαϊκά κείμενα, όπως είναι η συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η συνθήκη για τη λειτουργία της Ένωσης και το οποίο έλλειμμα, αν δεν αντιμετωπιστεί, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα οδηγήσει την Ένωση σε καταστάσεις διάλυσης, ανάλογες με αυτές που βιώνει σήμερα η Ουκρανία.

Γιώργος Κατρούγκαλος:

Αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια σε αυτή τη διαδικασία, δεν ήταν απλά μια προσπάθειανα περιθωριοποιηθεί ένα πολιτικό κόμμα. Ήταν μια σαφής ένδειξη της πολιτικής κατάστασηςστην Ουκρανία η οποία έχει εκτραχυνθεί, καθώς και η άνοδος των νεοφασιστικών στοιχείων,που μου έφερε στο μυαλό τους νεοφασίστες στην Ελλάδα.

Μανώλης Γλέζος:

Οι ιμπεριαλιστές από το 1946 αποφάσισαν να μην έρθουν ποτέ σε πολεμική σύγκρουση μεταξύ τους, και το τηρούν απαρέγκλιτα. Όλα όσα εξαγγέλλει το ΝΑΤΟ από τη μια μεριά και ο Πούτιν από την άλλη, τα θεωρώ κοκορομαχίες. Είναι λόγια για να παρασύρουν τους λαούς και να πληρώσουν οι λαοί τα σπασμένα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)