to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 17.01.2014

Κοινωνία

Εκδικητική δίωξη: Η Forthnet - Nova απέλυσε συνδικαλιστή

«Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται» τονίζει το σωματείο των εργαζομένων


Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet - Netmed:

Η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται με προκλητικότερο τρόπο, την απόλυση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, Ηλία Αζάμπι. Πρόκειται για περίπτωση καθαρής συνδικαλιστικής δίωξης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, παρά τα όσα σκόπιμα διαρρέει η διοίκηση για να θολώσει τα νερά και να αποτρέψει τους συναδέλφους από την πάλη για την ανάκληση της απόλυσης.

Η μεθόδευση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες εταιρίες στο κλάδο και συνολικά, μικρές και μεγάλες. Το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η επίθεση σε όλους τους χώρους.

Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

Ήδη από εχθές η εργοδοσία με νέο e-mail της ενημέρωσε τους συναδέλφους τεχνικούς του TechOutbound ότι ως ώρα έναρξης της εργασίας θεωρείται η ώρα που θα δέχεται ο τεχνικός την πρώτη κλήση και όχι η ώρα που θα κάνει Log-in κατά την άφιξη του στην εργασία. Μετράνε τις ανάσες μας και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στον διπλασιασμό της πελατειακής βάσης εντατικοποιώντας την εργασία μας.

Η εργοδοτική τρομοκρατία, τρέφεται από την πολιτική και τα μέτρα που εδώ και χρόνια επιβάλει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις και αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Στόχο έχει την κατάργηση κάθε κατάκτησης , την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, το φόρτωμα των επιπτώσεων της καπιταλιστικής κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων.

Οι δυσκολίες δεν μας λυγίζουν, θα μας κάνουν πιο δυνατούς.

Όσο σκύβουμε το κεφάλι, τόσο θα μας ποδοπατούν.

Όλοι στον αγώνα, για να ακυρώσουμε όλες τις απολύσεις των συναδέλφων που διεκδικούν τα δικαιώματα μας, όλοι με το Σωματείο μας, για σταθερή, μόνιμη εργασία για όλους, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, για σύγχρονες εντελώς δωρεάν κοινωνικές παροχές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης,

η τρομοκρατία και οι απολύσεις δεν θα περάσουν.

Ακολουθεί η πρότυπη Επιστολή Διαμαρτυρίας / Καταγγελίας στη FORTHNET-NOVAγια την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί:

«Βοηθείστε τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης του Ηλία Αζαμπί.

Στείλτε επιστολές διαμαρτυρίας στη Forthnet ([email protected]) και αντίγραφα στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed ([email protected]).

Μοιράστε το κείμενο καταγγελίας του Σωματείου ή/και του «Ξ» έξω από καταστήματα της εταιρίας.

Ενημερωθήκαμε για την απόλυση του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί από την εταιρεία σας. Καταγγέλλουμε την απόλυση ως παράνομη, καθώς ο εν λόγω συνδικαλιστής, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed και προστατεύεται από την εργατική νομοθεσία. Θεωρούμε την απόλυση αυτή απόπειρα περιστολής των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στην Forthnet-NOVA, ευθεία επίθεση ενάντια στο Σωματείο Εργαζομένων στη Forthnet-Netmed και ενέργεια που στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στην εταιρία σας.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα σας να στερήσετε από τον Ηλία Αζαμπί τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης. Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι εκδικητική απέναντι στο Σωματείο Εργαζομένων και αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας είτε να μετατρέψετε την αποζημίωση απόλυσης από κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων σε αντικείμενο διαπραγμάτευσης είτε να την καταργήσετε πλήρως.   

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Ηλία Αζαμπί.

Υπογραφή»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)