to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κάνει πίσω ο Ντινόπουλος για τα περί Δούρου και Άκη

Συζητήθηκε ενώπιον του Πρωτοδικείου η αγωγή που έχει καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, με αφορμή δηλώσεις του τον Μάρτιο του 2014 ότι η ενάγουσα είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.


Υπενθυμίζεται ότι ο εναγόμενος είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η κ. Δούρου είχε διατελέσει σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ είχε κάνει λόγο και για «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρύσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η νυν περιφερειάρχης είχε υποστηρίξει ότι ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του πρώην υπουργού και ότι εργάστηκε με δελτίο παροχής υπηρεσιών στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. Για λόγους ευθιξίας, λοιπόν, κατέθεσε αγωγή, με την οποία αξιώνει αποζημίωση ύψους 100.000 για τις «συκοφαντικές και προσβλητικές» δηλώσεις. 

Από την πλευρά τής ενάγουσας κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η κ. Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και τόνισε πως «η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Ο μάρτυρας εκτίμησε επίσης πως όσα ισχυρίστηκε στην επίμαχη εκπομπή ο κ. Ντινόπουλος παρόλο που δεν είπε ότι η περιφερειάρχης εμπλέκεται σε «μίζες», άφηναν στον τηλεθεατή αίσθηση πως η κ. Δούρου σχετίζεται με τα εξοπλιστικά.

Ο Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, σημείωσε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και επισήμανε στην κατάθεσή του πως ο Αργ. Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κ. Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Η περιφερειάρχης, όταν κλήθηκε να διευκρινίσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, απάντησε: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη... Δούλευα, με άλλους ερευνητές, για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα».

Ο εναγόμενος προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία στην οποία, όπως είπε, απεικονίζεται «η κυρία Δούρου, σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού».

Η κ. Δούρου έχει δηλώσει πως εφόσον της επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του το επόμενο διάστημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)