to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 19.10.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

ΕΚΑΒ: Γεγονότα όπως του Ωραιοκάστρου να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ σχετικά με την επίθεση που δέχτηκαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια της έντασης που ακολούθησε τον θάνατο μίας μητέρας και του 9χρονου γιού της όταν παρασύρθηκαν από ΙΧ έξω από τη δομή φιλοξενίας στις παλιές αποθήκες «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.


«Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε το γεγονός που συνέβη  στη Δομή Φιλοξενίας  Προσφύγων, στο Δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όταν Πλήρωμα  Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ μετέβη στο σημείο προκειμένου να παραλάβει και να διακομίσει επείγον περιστατικό και δέχθηκε αναίτια επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δυο συναδέλφων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το ΕΚΑΒ επισημαίνει την προσπάθεια  που  καταβάλλεται  καθημερινά  από  το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την περίθαλψη όλων των ανθρώπων ειδικά υπό τις συνθήκες που δημιουργεί η εξελισσόμενη προσφυγική κρίση, σε συνδυασμό με τις επιβληθείσες σκληρές οικονομικές συνθήκες τις οποίες διέρχεται η χώρα.

Παράλληλα συστήνει ψυχραιμία ώστε να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις αφήνοντας επί της ουσίας αιχμές για όσα ακολούθησαν σε μεγάλα ΜΜΕ.

«Γεγονότα όπως αυτό που έλαβε χώρα στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία, με την ανάλογη σοβαρότητα και ωριμότητα, χωρίς πανικό και κυρίως με τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, ότι όταν χάνεται με τέτοιο τρόπο μία 39χρονη μητέρα και ο 9χρονος γιος της κάτω από τέτοιες συνθήκες, οι καταστάσεις που εξ αντικειμένου δημιουργούνται μπορεί να είναι σοβαρές και απρόβλεπτες», υπογραμμίζει.

Επιπλέον τονίζει πως αντιλαμβανόμενη πλήρως τις δύσκολες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες, που καλούνται  να  αντιμετωπίσουν  τα  Πληρώματα  των  Ασθενοφόρων  «βρίσκεται συνεχώς και με όλες τις δυνάμεις της, σε μια διαρκή καθημερινή προσπάθεια, προκειμένου να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ήδη  με  ενέργειες  της  Διοίκησης,  εξεδόθη  εγκύκλιος  του  Υπουργείου  Υγείας,  στην  οποία  για  λόγους έγκαιρης πρόσβασης στο περιστατικό, αλλά και για λόγους διασφάλισης συνθηκών ασφάλειας, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τα περιστατικά από Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων θα πρέπει να παραλαμβάνονται από τα Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και να επιστρέφονται, σε συγκεκριμένα σημεία στην είσοδο της κάθε Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων.

«Είναι ανάγκη να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών κάτω  από  τόσο  ιδιαίτερα  δύσκολες  συνθήκες,  όπως  αυτές  στη  Δομή  Φιλοξενίας  Προσφύγων  στο Ωραιόκαστρο,  απαιτεί  σοβαρή,  συντεταγμένη  και  ψύχραιμη  αντιμετώπιση,  προκειμένου  να διαφυλάσσεται καταρχήν η ασφάλεια των πληρωμάτων και των ασθενών και αφετέρου να παρέχονται έγκαιρα  και  με  αποτελεσματικότητα  οι  υπηρεσίες  προνοσοκομειακής  φροντίδας  από  τα  Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που μάχονται καθημερινά με όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των επειγόντων αναγκών των συνανθρώπων μας», καταλήγει. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)