to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 30.08.2018

Κοινωνία

«Το ΕΚΑΒ επιστρέφει στην κανονικότητα»

Άγνοια, εμπάθεια ή πολιτικές σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από την σύνδεση της παραίτησης του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου από την ηγεσία του ΕΚΑΒ με την καταστροφή στο Μάτι, όπως είπε ο ίδιος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, παραθέτοντας παράλληλα και τα δεδομένα που δείχνουν ότι μετά από χρόνια το Κέντρο επιστρέφει στην κανονικότητα


Αυστηρά προσωπικοί είναι οι λόγοι της παραίτησης του, ξεκαθάρισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ τονίζοντας ότι όποια σύνδεση της παραίτησης του, με την πυρκαγιά στο Μάτι, πηγάζει είτε από άγνοια είτε από εμπάθεια είτε εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Είναι προφανές ανέφερε, ότι αν δεν είναι η άγνοια ή εμπάθεια ορισμένων, τότε είναι η πολιτική σκοπιμότητα κάποιων που προσπαθούν να επενδύσουν στην καταστροφή στο Μάτι, προσδοκώντας πολιτικά οφέλη. Άλλωστε το ΕΚΑΒ όπως επεσήμανε πήρε τα εύσημα από όλους καθώς λειτούργησε εξαιρετικά τόσο στο μέτωπο της Κινέτας όσο και σε αυτό στο Μάτι, ανταπεξερχόμενο άψογα στο έργο του και στο καθήκον του.

Μιλώντας για το έργο που αφήνει, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στο ΕΚΑΒ είναι σε εξέλιξη πέντε διαγωνισμοί για προμήθεια ασθενοφόρων σε συνεργασία με περιφέρειες αλλά και με ίδιους πόρους που όπως τόνισε αναδεικνύει ότι το κέντρο έχει επιστρέψει σε μια κανονικότητα.  

Είμαστε σε διαδικασία υλοποίησης πέντε διαγωνισμών για ασθενοφόρα και σε λίγο όπως ανακοίνωσε θα υπάρξει και έκτος. Οι δύο όπως υπογράμμισε  είναι σε συνεργασία με περιφέρειες και αφορούν 100 αυτοκίνητα , οι άλλοι τρείς είναι με ίδιους πόρους του ΕΚΑΒ για την απόκτηση 28 αυτοκινήτων και ό έκτος πάλι σε συνεργασία με την περιφέρεια που αφορά 17 αυτοκίνητα.

Επίσης σε εξέλιξη ανέφερε είναι και η εφαρμογή της τηλεματικής μέσω της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια το ΕΚΑΒ αποκτά στην Αθήνα τηλεματική και πλέον οι κλήσεις θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο επίπεδο στελέχωσης του κέντρου όπου όπως είπε είναι σε καλή πορεία καθώς σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχουν επιτευχθεί πάρα πολλά πράγματα.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα Ελλάδας και Κύπρου για την απόκτηση 3 πλωτών ασθενοφόρων για το Αιγαίο. Επίσης είναι σε εξέλιξη η διαδικασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την επισκευή των 3 ελικοπτέρων του κέντρου που ήταν καθηλωμένα από το 2008, όπως και για την απόκτηση 2 αεροπλάνων τα οποία όπως υπογράμμισε θα μειώσουν πάρα πολύ το κόστος των αεροδιακομιδών που μέχρι σήμερα γίνονται από την πολεμική αεροπορία.

Σε διοικητικό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης του οργανισμού του ΕΚΑΒ που ήταν από το 1986 και πηγή παθογένειας όπως είχε σχεδιαστεί.

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι σε λίγο θα βγει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις στο ΕΚΑΒ όπου πλέον σταματά όπως είπε κάθε είδους συναλλαγή, ρουσφετολογική ή πελατειακή μεταξύ ομάδων πιέσεων είτε συνδικαλιστών είτε διοικήσεων και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο θα κόβει τις όποιες αυθαίρετες παρεμβάσεις.

Κλείνοντας ο κ. Καρακατσιανόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του για όσα έκαναν τα χρόνια των μνημονίων που το κέντρο είχε στοχοποιηθεί κρατώντας το υπό κατάρρευση όταν ανέλαβε ΕΚΑΒ όρθιο, ευχόμενος καλή συνέχεια στο έργο τους. 

tags: ΕΚΑΒ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)