to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:58 | 06.03.2018

Αθλητισμός

Εκατό ημέρες για το Μουντιάλ!

Εκατό ημέρες μας χωρίζουν από την πρώτη αναμέτρηση της κορυφαίας διοργάνωσης, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας


Εκατό ημέρες μας χωρίζουν από το Μουντιάλ 2018. Από την πρώτη αναμέτρηση της κορυφαίας διοργάνωσης, ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας. Ένα τουρνουά, που θα ολοκληρωθεί στο ίδιο γήπεδο, σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 15 Ιουλίου.
 To παγκόσμιο τρόπαιο,  φιλοδοξία και όνειρο κάθε κορυφαίου αθλητή, κάνει τον γύρο του κόσμου και από χθες  βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα, Καμπάλα. Ένα τρόπαιο που θα επιδιώξει να υπερασπιστεί στα γήπεδα της Ρωσίας η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, αλλά και να κάνουν δικό τους οι άλλες μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 
Ο αγώνας δρόμου που θα κάνει ο Νεϊμάρ , ενάντια στο χρόνο για να είναι έτοιμος στο κορυφαίο ραντεβού, μετά την επέμβαση στο σπασμένο μετατάρσιο στο πόδι του, αλλά και το πράσινο φως για την χρήση του VAR (Video Assistant Referee) από την IFAB, το σώμα που θέτει τους κανόνες στο άθλημα του ποδοσφαίρου, κυριαρχούν τις τελευταίες ημέρες στις αναφορές σχετικά με το ραντεβού των 32 ομάδων στο πρώτο Μουντιάλ που φιλοξενείται σε δύο ηπείρους, Ευρώπη και Ασία.
Κι αν ο διάσημος Βραζιλιάνος, αναμένεται να επιστρέψει σχεδόν σε δύο μήνες, προσπαθώντας να είναι παρών στην πρεμιέρα της Βραζιλίας του Τίτε κατά της Ελβετίας στις 17 Ιουνίου, η FIFA θα είναι τελικά αυτή που στις 16 Μαρτίου  θα πάρει την τελική απόφαση για την διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ με βοήθεια στον διαιτητή, την χρήση του VAR.
 Περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, συναντήθηκαν τις τελευταίες ημέρες του  Φεβρουαρίου στο Σότσι, προκειμένου να  λάβουν λεπτομερείς πληροφορίες που αφορούν στην διαμονή τους  και να πάρουν απαντήσεις σχετικά με τη διοργάνωση, την ασφάλεια, τις μετακινήσεις και το μάρκετινγκ.
 Την ίδια στιγμή οι 32 φιναλίστ ανακοινώνουν τα τελευταία τους φιλικά πριν το ταξίδι τους στη Ρωσία και οι προπονητές, παρακολουθούν, καταγράφουν και ετοιμάζουν τις λίστες με τους τυχερούς που θα βρεθούν στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου.
 Δώδεκα στάδια και ένδεκα πόλεις, θα φιλοξενήσουν τους συνολικά 64 αγώνες της διοργάνωσης, οι φίλαθλοι θα πάρουν μέσω κλήρωσης μέσα στις επόμενες ημέρες, τα τελευταία εισιτήρια που διαθέτει η FIFAμέσω της ιστοσελίδας της, ενώ 344 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι 32 ομάδες της τελικής φάσης, ανάμεσά τους και η Ισλανδία, που με 355.000 πληθυσμό, είναι η μικρότερη χώρα που έχει συμμετάσχει σε Μουντιάλ. 

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)