to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οι εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στα αντεργατικά μέτρα - Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις (ενημέρωση)

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα αντιδρώντας στις αντεργατικές διατάξεις του νέου «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου - Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσει: Στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 11 το πρωί της Τρίτης 24/9, η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, από τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στα Χαυτεία (11:00) η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου


(από την αφίσα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας)

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: συνέντευξη με τον Γιώργο Μυλωνά, πρόεδρο του ΕΚΑ: «Ρεβανσισμός απέναντι στους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα»

Σήμερα, Τρίτη 24/9, δίνεται η πρώτη δυναμική απάντηση του κόσμου της Εργασίας στο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί με «χειρουργικές» παρεμβάσεις να επαναφέρει τις μνημονιακές πολιτικές 2010-14, με την πλήρη αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό  ενός αντι-κοινωνικού σχεδίου «ανάπτυξης» για τους λίγους.

(ακολουθεί η ενημέρωση από τις απεργιακές κινητοποιήσεις - το left.gr συμμετέχει στην 3ωρη στάση εργασίας των ΜΜΕ, από τις 12 ως τις 3 μ.μ.)

12 μ.: Σε εξέλιξη οι πορείες

Πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, καθώς επίσης και από άλλα εργατικά σωματεία και φορείς, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Με κεντρικά συνθήματα «καταργούν τις ΣΣΕ, χειραγωγούν τα συνδικάτα, αντιδρούμε, απεργούμε», καθώς επίσης και «κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα, όχι στην ιδιωτικοποιηση της επικουρικής ασφάλισης», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πρόκειται να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι η πρώτη που γίνεται με τη νέα κυβέρνηση κι έχει ως κύριο στόχο την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση διά του κυρίου Βρούτση πριν από καιρό ψήφισε νόμο, με τον οποίο περιορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων με την κατάργηση της αιτιολόγησης της απόλυσης από τον εργοδότη και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες υποβαθμίζει έναντι των επιχειρησιακών, και βεβαίως βάζει για ακόμη μία φορά χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και της κ. Αχτσιόγλου, η οποία καθιέρωσε για πρώτη φορά το 50% +1 για τη λήψη αποφάσεων από τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων».

«Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και αυτές οι αλλαγές. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία έναντι της μερικής απασχόλησης που καθιερώνεται με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και βεβαίως δεν θα επιτρέψουμε καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, όπως η κυβέρνηση λέει σε όλους τους τόνους σε σχέση με την επικουρική ασφάλιση. Αυτό σήμερα είναι, αν θέλετε, ένα πρώτο μήνυμα. Αύριο συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό τις κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια», κατέληξε ο κ. Μπράτης.

Παράλληλα, πορεία θα πραγματοποιήσουν η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που πρόκειται να συγκεντρωθούν στα Χαυτεία και να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Σημειώνεται, ότι αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

(φωτ.: 902.gr)

«Κόλαφο για την εργατική τάξη» χαρακτήρισε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του, κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ.  «Η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή. Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή για τα συμφέροντα των καπιταλιστών είναι κόλαφος για την εργατική τάξη, για το λαό μας. Επιδιώκουν, στοχεύουν να διαλύουν ΣΣΕ, να περιορίσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις λαϊκές εργατικές ελευθερίες. Θέλουν να επιβάλουν στον λαό μας σιγή νεκροταφείου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.   Και κατέληξε: «Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ θα επαγρυπνούν. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ».

Προσαγωγή οκτώ οικοδόμων

Οκτώ οικοδόμοι που πραγματοποιούσαν παρέμβαση για να ενημερώσουν συναδέρφους τους για τη σημερινή απεργία προσήχθησαν, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σύμφωνα μετο thepressproject.gr. Συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

ΕΚΑ: Ξαναγυρνάμε σε μνημονιακές πρακτικές

Για έντονο ρεβανσισμό απέναντι στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΑ. «Χωρίς να ευθύνονται, ξαναγυρνάμε τους εργαζόμενους σε μνημονιακές πρακτικές», επισημαίνει ο Γ. Μυλωνάς σε συνέντευξή του στην «Εποχή»

Αναλυτικότερα, το ΕΚΑ δηλώνει ότι απεργεί, διαμαρτυρόμενο:

«- Για την εξαίρεση με αδιευκρίνιστους όρους επιχειρήσεων από τις κλαδικές συμβάσεις και την επαναφορά των ενώσεων προσώπων.

- Για την κατάργηση της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας.

- Για τη δυνατότητα σύναψης τοπικών συμβάσεων κάτω από τις κλαδικές, που ανοίγει το δρόμο των ειδικών οικονομικών ζωνών.

- Για την κατάργηση της διαιτησίας και απαξίωσης του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

- Για τον έλεγχο και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μητρώων των συνδικάτων από την κυβέρνηση.

- Για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη λήψη απόφασης των συνδικάτων, απομαζικοποιώντας και αδρανοποιώντας τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.

- Για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, κλπ).

- Για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση αλλά επί της ουσίας δίπλα στη συγκέντρωση του ΕΚΑ, στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Το ΠΑΜΕ επιτίθεται εκ νέου στη «συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ» διότι «κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών». 

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ φρόντισε να υπονομεύσει την απεργία καλώντας με ανακοίνωσή της τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 2/10 ενώ, προσκείμενα σε αυτήν Εργατικά Κέντρα ανακοίνωσαν απεργιακή κινητοποίηση μια μέρα μετά, δηλαδή την Τετάρτη 25.9!

Παράλληλα, απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη (11 π.μ. από τα Χαυτεία) θα πραγματοποιήσουν και πρωτοβάθμια σωματεία καθώς και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Στην απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αφού η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ προκήρυξε 24ωρη απεργία καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτήν, καθώς «αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθέτηση, θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι εργαζόμενοι, θα περικοπούν περαιτέρω δικαιώματα, αλλά θα μειωθούν και τα εισοδήματα σε πολλούς κλάδους».

Στη Θεσσαλονίκη

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και μισή ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο η ΕΔΟΘ. Στις 10.00 είναι το ραντεβού της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα.

Παράλληλα, η Επιτροπή αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης καλεί σε μοτοπορεία, στις 10:30 π.μ.:

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

«Δικαιοσύνη» στα μέτρα των πλοιοκτητών, κανονικά η απεργία των ναυτεργατών

Στο μεταξύ, παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά η αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Προσφυγή εναντίον της απόφασης της ΠΝΟ είχε καταθέσει ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας-ΣΕΕΝ).

   Το Πρωτοδικείο στην ίδια απόφασή του, απέρριψε παράλληλα το αίτημα των ακτοπλόων να απαγορευθεί στο μέλλον ανάλογη κινητοποίηση με το ίδιο αίτημα, να επιβληθεί στη διοίκηση της ΠΝΟ χρηματική ποινή 1.500 ευρώ και να γίνει προσωπική κράτηση τριών μηνών των μελών της σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της δικαστικής απόφαση από το διοικητικό της συμβούλιο.

   Σημειώνεται ότι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν την απόφαση του Πρωτοδικείου, είχε δηλώσει ότι η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, που κατέθεσε ως μάρτυρας από την ΠΝΟ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα αν η ΠΝΟ αποφασίσει να σταματήσει την κινητοποίηση, το ναυτεργατικό σωματείο των ναυτών θα απεργήσει.

Παράλληλα, η ΠΕΝΕΝ καλεί στην απεργιακή περιφρούρηση, στις 5.00 το πρωί, στην καντίνα (απέναντι από τα γραφεία της ΑΝΕΚ) μέσα στο λιμάνι, καθώς και σε συγκέντρωση έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ», στις 9.30 το πρωί, 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24/9/19, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού Νομοσχεδίου. «Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του προχωρούμε σε απεργιακή κλιμάκωση», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ που επίσης προκήρυξε «πανελλαδικές Στάσεις Εργασίας όπου κριθεί αναγκαίο από τα Σωματεία στις 19, 20 και 23 Σεπτεμβρίου 2019 για να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων ώστε να διευκολυνθεί η ενημέρωση, η προετοιμασία και η συμμετοχή των εργαζομένων».

Η ΑΔΕΔΥ εξαπολύει πυρά κατά του πολυνομοσχεδίου και «καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μην ανεχθούν νέα μέτρα σε βάρος τους και να κόψουν το βήχα και τη φόρα που πήρε η κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων: «Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Το δικαίωμα όλων στη Δημόσια Ασφάλιση είναι αναφαίρετο και αγωνιζόμαστε για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της Επικουρικής Ασφάλισης. Στην ενότητα και στην κοινή δράση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα βρίσκεται η δύναμή μας».

Η πρόσβαση στις συγκεντρώσεις - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην εικοσιτετράωρη απεργία.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης, αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

(πίνακας: «Εφημερίδα των Συντακτών»)

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 24ης Σεπτεμβρίου συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί και φωτογράφοι στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από το διασωματειακό των 8 Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ), η στάση εργασίας σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα θα διαρκέσει από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 3.00 μ.μ.

Νοσοκομεία - Σχολεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σε συνέχεια της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να προκηρύξει και αυτή εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, για την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου». Επιπλέον, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε απεργία για σήμερα.

Επίσης, οι ι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ) υπογραμμίζουν ότι δίνουν τα τελευταία χρόνια κοινό αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της παιδείας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων, ενώ σημειώνουν ότι τα συνδικάτα της εκπαίδευσης απεργούν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, «κόντρα στο "μίνι συνδικαλιστικό" σχέδιο νόμου, που φέρνει η κυβέρνηση και περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους μισθούς και τους όρους εργασίας χιλιάδων ανθρώπων».

Τράπεζες

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, προκήρυξε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση του κόσμου της εργασίας θα είναι αποφασιστική

Στην 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αναφέρεται ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί «όλες και όλους στην κινητοποίηση των συνδικάτων να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στα σχέδια της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και του ΣΕΒ», τονίχζοντας ότι «με το νέο πολυνομοσχέδιο για την ανάπτυξη, καθίσταται οφθαλμοφανές πως το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η κατάργηση όλου του κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει την αγορά εργασίας, αφού μετατρέπει τις συλλογικές συμβάσεις σε διακοσμητικό στοιχείο».

Να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να βάλουμε εμπόδια στην πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών που επιχειρεί η ΝΔ, θέλοντας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και να ολοκληρώσει ό,τι άφησε στη μέση ο ΣΥΡΙΖΑ. Να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στο εργατικό κίνημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)