to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:43 | 25.06.2021

Κοινωνία

«Εκ του πονηρού η στοχοποίηση υγειονομικών - Εχουν καλυφθεί εμβολιαστικά κατά 90%»

Με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία προωθείται η συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού κόντρα σε Σύνταγμα και δικαιώματα, υποστηρίζει η Ομοσπονδία


Με δελτίο Τύπου που δημοσίευσε την Παρασκευή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία τοποθετείται αρνητικά σε σχέση με την συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, χαρακτηρίζοντας ως «στοχοποίηση εκ του πονηρού» τα όσα συζητώνται στα ΜΜΕ και «ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία» τα όσα παρουσιάζονται. Όπως υποστηρίζει, ήδη «το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή)».

«Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Εάν κάποιος συνειδητά δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και θέτει σε κίνδυνο ασθενείς υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο και θα πρέπει να παραπέμπεται στα πειθαρχικά όργανα. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, θυμίζοντας ότι γιατροί και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία «πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού. Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα».

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, «είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα», καταλήγει το σχετικό κείμενο της απόφασης του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ.

tags: ΠΟΕΔΗΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)