to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 26.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Εκ του ασφαλούς και... λευκός ρατσισμός

Του Β. Λαμπρόπουλου. Επίδειξη με επιθέσεις μόνο εναντίον... σκουρόχρωμων και αδύναμων να αντισταθούν


 
«Βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο του... επί μέρους ρατσισμού και του "ρατσισμού μέσα στον ρατσισμό"!». Ενώπιον μιας ιδιότυπης κατάστασης βρίσκονται οι αξιωματικοί της Αστυνομίας οι οποίοι χειρίζονται τις δεκάδες ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οπως λένε τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί περίπου 30 εγκληματικές επιθέσεις με στόχους αλλοδαπούς, οι οποίοι είναι κυρίως αφρικανικής ή ασιατικής καταγωγής και σχεδόν όλοι έγχρωμοι.

Οι επιθέσεις γίνονται από πολυμελείς ομάδες αγνώστων στους σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, σε απόμερα σημεία, με θύματα ανήμπορους ανθρώπους από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές, τη Νιγηρία, την Αίγυπτο κ.α. που είναι φανερό ότι δεν μπορούν να προβάλουν καμία αντίσταση ή να αντεπιτεθούν. Αντιθέτως, σχεδόν καμία επίθεση δεν έχει γίνει με στόχους αλλοδαπούς από ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο δύο κρούσματα επιθέσεων υπάρχουν τους τελευταίους μήνες με θύματα λευκούς μετανάστες: την 1η Ιουνίου σε δύο διαδοχικές επιθέσεις με μαχαίρι από τους ίδιους δράστες στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης στον Νέο Κόσμο και στη συμβολή των οδών Δημώνακτος και Κριναγόρου, έξω από το δημοτικό σχολείο της περιοχής, τραυματίστηκαν σοβαρά δύο Πολωνοί και ένας Αλβανός. Δεν έχει προσδιορισθεί όμως αν πρόκειται για ρατσιστικές επιθέσεις ή τα κίνητρα είναι διαφορετικά...».

Πολλές από αυτές τις επιθέσεις έχουν αποδοθεί σε μέλη της Χρυσής Αυγής. Αστυνομικοί λένε ότι δεν έχουν ανακαλύψει ως τώρα σχετικά επιβαρυντικά στοιχεία, ενώ και το συγκεκριμένο κόμμα διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση.

Νέο δεδομένο είναι η συμμετοχή μεταναστών στον «αγώνα» κατά των μεταναστών. Πολλές φορές έχει διαπιστωθεί ότι Αλβανοί που δίνουν το «παρών» στον Αγιο Παντελεήμονα και σε άλλες συνοικίες στο κέντρο της Αθήνας συμπαρατάσσονται με μέλη της Χρυσής Αυγής στην αντιμετώπιση των μεταναστών.

Πολλές φορές Αλβανοί, Ρουμάνοι και Πολωνοί πηγαίνουν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και καταγγέλλουν τους αλλοδαπούς - κυρίως Πακιστανούς, Νιγηριανούς, Αφγανούς κ.ά. - που τους ενοχλούν, τους «εμποδίζουν στη δουλειά τους» και ζητούν επιτακτικά «να φύγουν οι ξένοι από τον Αγιο Παντελεήμονα». Πολλές φορές έχουν εντοπισθεί περιπτώσεις «αγανακτισμένων» Αλβανών που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις της Χρυσης Αυγής κατά άλλων μεταναστών, σε μια αντίφαση και σε έναν ιδιόμορφο πόλεμο φυλετικού «άσπρου - μαύρου» που σοκάρει...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)