to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 21.02.2018

Κοινωνία

«Εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω, διαδρομή στις αρχειακές πηγές»: Συνεχίζεται η επιτυχημένη έκθεση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων

Συνεχίζεται η επιτυχημένη έκθεση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους με θέμα: «εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω, διαδρομή στις αρχειακές πηγές»


Σε συνέχεια της επιτυχίας της έκθεσης με θέμα «εκ γυναικός… πηγάζει τα κρείττω, διαδρομή στις αρχειακές πηγές», που συνδιοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, την Τράπεζα της Ελλάδος, την ΕΡΤ και την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, στις 19/6/2017, η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, μέχρι τις 13 Απριλίου 2018, από Δευτέρα – Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 10:00-14:00.

Οργανωμένες ξεναγήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10:00-13:00 κατόπιν συνεννόησης. Για τον προγραμματισμό των ξεναγήσεων απευθυνθείτε στο Τμήμα Οργάνωσης και Μελετών, Προϊστάμενη κ. Χρ. Σάρρα, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6782 270 και κ. Φ. Καργιώτη, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6782 278.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΓΙΦ εκπροσωπείται από την έκθεση αρχειακού υλικού της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου, της μοναδικής οργανωμένης Βιβλιοθήκης στη χώρα μας, ειδική για θέματα ισότητας των φύλων και ιστορίας του γυναικείου κινήματος.

Ειδικότερα, από τη Βιβλιοθήκη παρουσιάζονται εκθέματα από επιλεγμένα αντιπροσωπευτικά δείγματα σημαντικών Συλλογών και Αρχείων, όπως ψηφιοποιημένα αντίγραφα αφισών από το Αρχείο της Ελένης Παμπούκη, που καταγράφουν την πορεία και τα αιτήματα του φεμινιστικού κινήματος  της μεταπολίτευσης και σημαντικές εκδόσεις του Συμβουλίου Ισότητας, από το νεοαποκτηθέν αρχείο της Χρυσάνθης Λαΐου-Αντωνίου, της πρώτης Γενικής Γραμματέα Ισότητας.

Επίσης, στην έκθεση φιλοξενούνται ψηφιοποιημένα αντίγραφα από τις συλλογές παλαιών και σπάνιων βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων, από το αρχείο φωτογραφιών και διαφανειών της ΓΓΙΦ και του Συμβουλίου Ισότητας των δύο Φύλων, από προσωπικά αρχεία δωρητριών και δωρητών της Βιβλιοθήκης, από διάφορους φορείς και οργανώσεις για την ισότητα στη χώρα μας, καθώς και από προσωπικά αρχεία δωρητριών και δωρητών της Βιβλιοθήκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)