to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Είτε από ψηλά είτε από τα χαμηλά, το φιάσκο της Ρόδας δεν κρύβεται

«Βουαλά η Αθήνα»*, ή ακριβέστερα Voilà μια, ομολογουμένως «ιδιαίτερη» διαχείριση εκ μέρους ενός δημάρχου που επαίρεται για τον… ευρωπαϊσμό του… Με αυτά και με εκείνα, ο δήμαρχος Καμίνης διεκδικεί επάξια το «Χρυσό Βατόμουρο» της πιο βρώμικης πόλης, είτε από ψηλά είτε από τα χαμηλά!


Υπάρχουν δύο ειδών δήμαρχοι. Εκείνοι που ενδιαφέρονται για την πόλη τους κι εκείνοι που ενδιαφέρονται για την επικοινωνία. Ενίοτε το ένα δεν αποκλείει το άλλο – μάλιστα μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά προς όφελος της πόλης και των πολιτών. Ωστόσο αυτή μοιάζει να μην είναι η περίπτωση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος ξεχωρίζει για την επικοινωνιακή του δεινότητα την ίδια στιγμή που η πόλη του, η Αθήνα, παρουσιάζει εικόνα που δεν συμβαδίζει με εκείνη που οφείλει να έχει μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Για παράδειγμα στο κέντρο της πόλης τα σκουπίδια δημιουργούν λοφίσκους, ανάμεσα στους οποίους κάνουν σλάλομ οι τουρίστες, κρατώντας τη μύτη τους καθώς στην ατμόσφαιρα αιωρείται ένα… άρωμα σαπίλας και κάτουρου… Είναι άραγε αυτή η εικόνα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας για την οποία κόπτεται στα λόγια ο κ. Καμίνης; Αυτή η εικόνα άραγε θα φαίνεται από τη ρόδα – παρατηρητήριο του Συντάγματος; Τη ρόδα για την οποία από την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου, έχει διαταχθεί η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό «τη διερεύνηση θεμάτων παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση σε κίνδυνο καθώς και της παράβασης καθήκοντος» αφού η ρόδα φέρεται να στήθηκε χωρίς να έχει την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας από την εταιρία. Προς το παρόν κανείς δεν είναι σε θέση να το πει, γιατί η περιβόητη ρόδα είναι σε διαδικασία αποσυναρμολόγησης και απομάκρυνσης από το χώρο.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Δήμος κάνει τον «Κινέζο» καθώς με σημερινή του ανακοίνωση ζητά την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της κατασκευής, χωρίς να λέει λέξη για την εισαγγελική εντολή της Τρίτης, 27 Δεκεμβρίου. Αυτή ήταν προφανώς η πραγματική αιτία της χθεσινοβραδινής αφαίρεσης πρώτα των βαγονιών και όχι η επερχόμενη κακοκαιρία, που δεν είναι και… τσουνάμι…

Η δημοσιοποίηση της εισαγγελικής παραγγελίας σφραγίζει ουσιαστικά, ανεξαρτήτως του τι ισχυρίζονται τα Δελτία Τύπου και οι «πηγές» του Δήμου, το τέλος μίας Ρόδας που δεν γύρισε ποτέ, κατέλαβε τα 2/3 ενός δημόσιου χώρου από μια ιδιωτική εταιρία, μη πληρώντας τους όρους ασφαλείας, όπως παραδέχθηκε και η Επιτροπή Θεαμάτων (του… δήμου Αθηναίων).

«Βουαλά η Αθήνα»*, ή ακριβέστερα Voilà μια, ομολογουμένως «ιδιαίτερη» διαχείριση εκ μέρους ενός δημάρχου που επαίρεται για τον… ευρωπαϊσμό του… Με αυτά και με εκείνα, ο δήμαρχος Καμίνης διεκδικεί επάξια το «Χρυσό Βατόμουρο» της πιο βρώμικης πόλης, είτε από ψηλά είτε από τα χαμηλά!

* «Βουαλά η Αθήνα»: αυτός είναι ο τίτλος της Γιορτής που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου το Σάββατο στο Θησείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)