to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 16.07.2018

Αθλητισμός

«Εισβολή» των Pussy Riot στον τελικό του Μουντιάλ, τραμπουκισμός από τον Ντ. Λόβρεν

Το γνωστό ακτιβιστικό συγκρότημα παρενέβη στον τελικό ζητώντας απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία. Αλγεινές εντυπώσεις από την κίνηση Κροάτη ποδοσφαιριστή να ρίξει στο έδαφος ακτιβιστή


Οι Pussy Riot ανέλαβαν την ευθύνη για την «εισβολή» στο γήπεδο την ώρα διεξαγωγής του τελικού του Μουντιάλ μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας, στο στάδιο Λουτσνίκι της Μόσχας χθες, Κυριακή, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στον ρώσο πρόεδρο Βλ. Πούτιν που παρακολουθούσε τον αγώνα αλλά και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν την τελική αναμέτρηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

«Aυτή τη στιγμή, τέσσερα μέλη των Pussy Riot είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο» του σταδίου Λουτνίσκι, έγραψε το ρωσικό συγκρότημα στη σελίδα του στο Facebooj. Αργότερα, η Ολγα Κουράχιοβα, μέλος του γκρουπ, ανακοίνωσε πως τα μέλη τους κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας.

 Στη δράση έλαβαν μέρος τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ σε βίντεο εμφανίζεται αστυνομικός να λέει «πετάξατε σκατά σε όλη τη Ρωσία» (!)

Οι Pussy Riot σε σχετικό βίντεο (πατήστε να δείτε τους υπότιτλους στα αγγλικά) ανακοίνωσαν τους λόγους της παρέμβασής τους – την οποία είδε και ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν που παρακολουθούσε τον αγώνα:

«Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους

Μη φυλακίζετε ανθρώπους επειδή απλώς έκαναν like σε ποστ στα social media

Σταματήστε την παράνομη κράτηση διαδηλωτών

Επιτρέψτε τον πολιτικό ανταγωνισμό στη Ρωσία

Μην κατασκευάζετε κατηγορίες και μη φυλακίζετε ανθρώπους χωρίς λόγο»

Το χάι-φάιβ του Mπαπέ και ο τραμπουκισμός του Ντέγιαν Λόβρεν

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, εμφανίζονται δύο διαμετρικά αντίθετες συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονταν στον τελικό: Ο Kίλιαν Μπαπέ της Γαλλίας κάνει διπλό χάι φάιβ με μια από τις ακτιβίστριες, φανερά αιφνιδιασμένος.

Ωστόσο ο Ντέγιαν Λόβρεν, ποδοσφαιριστής της Κροατίας (αγωνίζεται στη Λίβερπουλ), αντιδρά πιάνοντας βίαια τον άνδρα ακτιβιστή και ρίχνοντάς τον στο έδαφος, σε μια παντελώς αψυχολόγητη και αχρείαστη ενέργεια καθώς ήδη βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο μέλος των Pussy Riot οι φροντιστές που έτρεχαν να τον απομακρύνουν.

Ο Λόβρεν πιάνει φανερά εκνευρισμένος τον ακτιβιστή των Pussy Riot, ο οποίος έχει προηγουμένως κάνει σπριντ μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους φροντιστές να προσπαθούν να τον σταματήσουν

O Λόβρεν - αγωνίζεται στη Λίβερπουλ - ρίχνει κάτω το μέλος του ρώσικου ακτιβίστικου συγκροτήματος, ενώ ο φροντιστής τον έχει ήδη πιάσει

Το συμβάν έληξε με την απομάκρυνση των ακτιβιστών και την κατοπινή κράτησή τους σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας. H συμπεριφορά του Λόβρεν σχολιάστηκε δυσμενώς στα social media.

Τα μέλη των Pussy Riot κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα από χθες, περνώντας την νύχτα στο παντελώς ακατάλληλο κρατητήριο, και αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα στο δικαστήριο, όπως έγραψε το συκρότημα στο Twitter μόλις πριν από λίγο. Προς το παρόν αντιμετωπίζουν μόνο διοικητικού τύπου κατηγορίες.

Eπιμέλεια: Αλ.Π. - Με πληροφορίες από Guardian, Independent, social media.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)