to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 08.11.2019

Κοινωνία

Εισβολή των ΜΑΤ στα Εξάρχεια με δεκάδες προσαγωγές (βίντεο)

Νύχτα καταστολής στην πλατεία Εξαρχείων με αθρόες προσαγωγές ατόμων και μία σύλληψη - Η χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια λειτουργεί ως υπενθύμιση της ευτελούς κι ανεύθυνης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας, επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης


Με αφορμή επίθεση ομάδας ατόμων κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Μεθώνης και Χαριλάου Τρικούπη, νύχτα τρόμου ακολούθησε στην πλατεία Εξαρχείων. Αθρόες προσαγωγές ατόμων και μία σύλληψη για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έπειτα από επίθεση ομάδας ατόμων, αργά χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων

Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ η μία προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς είναι μέλος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

«Υπενθύμιση της ευτελούς κι ανεύθυνης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη»

Δήλωση του Γιάννη Ραγκούση, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για τη χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια:

Η χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στα Εξάρχεια λειτουργεί ως υπενθύμιση της ευτελούς κι ανεύθυνης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη στον τομέα της ασφάλειας. Όχι γιατί δεν είχαμε τέτοιες, καθόλα καταδικαστέες, επιθέσεις με μολότοφ στο παρελθόν. Αλλά γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκείνος που για να κερδοσκοπήσει κομματικά, ισχυριζόταν - εν γνώσει του ψευδώς - ότι αρκούσε η εκλογή του για να τελειώσουν οι μολότοφ από τα Εξάρχεια και μάλιστα από τον πρώτο μήνα.

(Πηγή: Αυγή)

Προσπάθεια εισβολής σε καφενείο για προσαγωγές θαμώνων

Γύρω στα μεσάνυχτα, άνδρες της ΟΠΚΕ με ασπίδες περικύκλωσαν ένα καφενείο που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Εξαρχείων και ενώ λίγο πριν έκαναν απόπειρα να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του για να προσαγάγουν θαμώνες του.

Έπειτα από παρέμβαση των δικηγόρων Γιάννας Κούρτοβικ και Άννας Παπαρρούσου σταμάτησαν την απόπειρα εισβολής και παρέμειναν προσωρινά στο σημείο, αναμένοντας ένταλμα εισαγγελέα για να προχωρήσουν στις προσαγωγές των περίπου 30 ατόμων που βρίσκονταν εντός του καφενείου. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το καφενείο.

Καταγγελίες για σοβαρή κακοποίηση του συλληφθέντα

Σύμφωνα με καταγγελίες παρευρισκόμενων στο περιστατικό, μόλις εκδηλώθηκαν επευφημίες αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, επέστρεψαν και επιτέθηκαν εναντίον τους, κάνοντας και κάποιες προσαγωγές. Δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές ατόμων που κάθονταν στα σκαλιά που οδηγούν στον λόφο του Στρέφη επί της οδού Καλλιδρομίου.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο συλληφθείς κακοποιήθηκε από την Αστυνομία πριν και κατά την μεταφορά του στην ΓΑΔΑ με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Είχε συγκεντρωθεί κόσμος έξω από το καφενείο και φώναζε συνθήματα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η αστυνομία να σπάει πόρτες

Ηρθε η ώρα του οικιακού ασύλου μετά το πανεπιστημιακό άσυλο ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η δήλωση αυτή, μια δήλωση υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έρχεται μόλις λίγα λεπτά πριν ο ίδιος δηλώσει πως ειδική αστυνομική φρουρά θα πρέπει να παρέμβει και εντός της Βουλής (για την υπόθεση Novartis).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)