to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:23 | 19.01.2023

Κοινωνία

Κολλέγιο Αθηνών: Τελικά όντως υπήρξαν οι εξωσχολικοί «εισβολείς»

Διαπιστώθηκε ότι όντως δύο εξωσχολικοί νεαροί μπήκαν στο Κολλέγιο και έψαχναν να βρουν έναν συγκεκριμένο μαθητή που απουσίαζε από το εκπαιδευτικό ίδρυμα, με τον οποίο όπως φαίνεται, είχαν προσωπικές διαφορές


Αν και η έρευνα της Αστυνομίας στο Κολλέγιο Αθηνών είχε αρνητικά αποτελέσματα, όλοι οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής να καταθέσουν για να διαπιστωθεί αν η κλήση στην «Άμεση Δράση» για παρουσία εξωσχολικών ήταν φάρσα ή γεγονός, για το οποίο ενδεχομένως να είχε προηγηθεί κάτι.

Από τις έως τώρα καταθέσεις, ένας μαθητής - που ήταν εκείνος που ειδοποίησε υπάλληλο security του Κολλεγίου Αθηνών - ανέφερε στους αστυνομικούς πως δύο νεαροί εξωσχολικοί, που πηγαίνουν όπως είπε σε άλλο σχολείο, εισήλθαν στο προαύλιο και τον ρωτούσαν, που ήταν ένας συγκεκριμένος μαθητής, με τον οποίο όπως φαίνεται είχαν προσωπικές διαφορές και τον αναζητούσαν. Πάντως στην κατάθεσή του δεν αναφέρει για μαχαίρια, αλλά ότι είχαν σακίδια στην πλάτη.

Ο μαθητής τους είπε ότι δεν γνώριζε που ήταν και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο συγκεκριμένος μαθητής απουσίαζε σήμερα από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ο ίδιος έχει κληθεί από την Ασφάλεια μαζί με τους γονείς του ώστε να παρουσιαστούν για να δώσουν κατάθεση για όσα γνωρίζουν, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, τι προηγήθηκε μεταξύ των νεαρών και να ταυτοποιηθούν.

Σημειώνεται πως το Κολλέγιο Αθηνών επιχειρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη. Σε ανακοίνωσή του, υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή και καθηγητή κ. Κώστα Συνολάκη, το Κολλέγιο ανέφερε ότι υπήρξε "πληροφορία" για παρουσία εξωσχολικών και για είσοδο με μη φυσιολογικό τρόπο στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι «συναγερμός» σήμανε το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη, στο campus Ψυχικού του Κολλεγίου Αθηνών, μετά από πληροφορία ότι δύο εξωσχολικοί δεν είχαν μπει «με φυσιολογικό τρόπο» στον χώρο του σχολείου, ενώ σύμφωνα με φήμες, έφεραν αιχμηρά αντικείμενα. 

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του διευθυντή Κώστα Συνολάκη, η διεύθυνση έκρινε ότι «το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών».

«Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus», σημειώνεται.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το προσωπικό ασφαλείας του σχολείου «κινήθηκε ακαριαία» και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Στη συνέχεια, με μήνυμα του διευθυντή ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

«Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ότι πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και ότι «επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)