to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 13.06.2015

Κοινωνία

Φρουρούμενοι νοσηλεύονται οι 3 δράστες της συμπλοκής με αστυνομικούς σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου (ενημέρωση)

Οι δράστες τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη


(φωτογραφίες: e-kriti.gr)

Ενημέρωση, 12:15 Φρουρούμενοι νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου -κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας -οι τρεις ένοπλοι που εισέβαλαν την Παρασκευή το βράδυ σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου,προκειμένου να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο της.Οι δράστες τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής και ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τη σύλληψη. Οι δύο από τους δράστες που είναι κρητικοί,υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, ενώ ο τρίτος που είναι αλλοδαπός τραυματίστηκε πιο ελαφρά . Όλα έγιναν με κινηματογραφική ταχύτητα και μπροστά στα μάτια τουριστών του ξενοδοχείου,καθώς οι τρεις κουκουλοφόροι κρατώντας καλάσνικοφ μπήκαν στο ξενοδοχείο Creta Maris και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα .

listeia.png

Η αστυνομία τότε έδρασε αστραπιαία καθώς και οι τρεις δράστες -σύμφωνα με πληροφορίες - ήταν σε στενό κλοιό παρακολούθησης από τους αστυνομικούς που περίμεναν "χτύπημα" μετά τη ληστεία σε χρυσοχοείο των Μαλίων, αλλά και άλλες τρεις ληστείες που είχαν γίνει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα στις τουριστικές περιοχές Γαζίου, Χερσονήσου και Μαλίων . 

listeia9.png

Έτσι,μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο ξενοδοχείο πάνοπλοι αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, της ΔΙ.ΑΣ. και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) που περικύκλωσαν τον χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες θέτοντας σε κλοιό τους ενόπλους. Οι δράστες αν και περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς επιχείρησαν να διαφύγουν, με δυο τσάντες που περιείχαν χρυσαφικά ,ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των κουκουλοφόρων και των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Προηγούμενη ενημέρωση:

Ληστεία σημειώθηκε στις 21:45 το βράδυ της Παρασκευής σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο, στο Ηράκλειο της Κρήτης.  Τρεις δράστες, οπλισμένοι με πιστόλια και καλάσνικοφ, εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο της ξενοδοχειακής μονάδας και αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα. Βγαίνοντας οι δράστες πήραν προσωρινά μαζί τους έναν υπάλληλο, τον οποίο άφησαν πριν μπουν σε κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιήσαν. Προηγουμένως, όμως, τον τραυμάτισαν ελαφρά, καθώς τον χτύπησαν με το κοντάκι όπλου. 

creta maris

Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έφτασαν στο σημείο της ληστείας και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες. Από τα πυρά τραυματίστηκαν οι τρεις ληστές -ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, και δύο Έλληνες- ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καλάσνικοφ, τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει από το κοσμηματοπωλείο, καθώς και το κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός.

creta maris


Σύμφωνα με το Cretalive, ο ένας εκ των δραστών τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και διεκομίσθη στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ με τραύματα στο κεφάλι. Από τους άλλους δύο, που είναι τραυματισμένοι στα πόδια και τα χέρια, ο ένας έχει χάσει πολύ αίμα, από ακατάσχετη αιμορραγία και οι γιατροί καταβάλλουν προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα του περιστατικού βρισκόταν σε εξέλιξη μαθητική  εκδήλωση στο χώρο του μπαρ και, όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκε πανικός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)